Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat Pública
Una cinquantena de col·lectius reivindiquen el Dia Mundial de la Salut

Un altre dels eixos de les reivindicacions implica posar fi a la precarietat laboral (interinitat, convenis desiguals, eventualitat perpetuada en el temps, etc.) que pateixen moltes de les persones que treballen en l’àmbit de la salut, de manera especial aquelles que ho fan en serveis privatitzats.

06/04/2022 Salut

Aquest dijous, 7 d'abril de 2022, se celebra el Dia Mundial de la Salut, i col·lectius, sindicats, associacions i altres entitats de tot el país s'han organitzat sota el lema "La Salut No Era Això". La campanya inclou mobilitzacions al carrer, i accions de denúncia i sensibilització en espais públics i a les xarxes socials. La campanya reclama un canvi de model de salut, així com mesures urgents per a abordar els problemes més punyents per a la ciutadania i les professionals sanitàries.

Per primera vegada, col·lectius de diferents lluites, han dut a terme una campanya unitària a favor d'un canvi de model de salut. La campanya ha abarcat organitzacions de tots els àmbits, no només del sanitari, incloent les lluites per la sostenibilitat, el feminisme o l'acció veïnal entre d'altres. 

El manifest  "La Salut No era Això" posa èmfasi en la situació de la sanitat, amb llargues llistes d'espera i un personal esgotat per les males condicions laborals, sent un sistema on els recursos públics es destinen a serveis privatitzats de baixa qualitat, i sense mecanismes per saber quin és el destí final dels diners. Les mesures urgents que reclamen els col·lectius giren entorn de 4 eixos: el reforçament de l'atenció primària; la reversió de les privatitzacions a la sanitat pública; acabar amb la precarietat laboral de les professionals de la salut; i la transparència en les polítiques de Salut.

Durant dues setmanes s'han produït accions coordinades entre els diferents col·lectius, però aquest 7 d'abril és la jornada central i simbòlica de la campanya.

La campanya compta amb diferents accions, que es poden veure:

-Manifestacions a diferents municipis de Catalunya

-Encartellada en CAPs i centres sanitaris: difonent els principals continguts i dades que revel-Ien la situació de la Salut a Catalunya.

-Col·lapse de correus dels responsables de la situació del sistema de salut.

-Acció a les megafonies dels CAPs: els missatges de la campanya se sentiran pels altaveus dels ambulatoris d'atenció primària.

-Vídeos de testimonis que expliquen la seva experiència en primera persona

-Campanya de xarxes socials amb el HT La Salut #NoEraAixò

Com a resultat d'aquestes accions s'espera assolir una creixent mobilització per a defendre el Dret a la Salut, i convocar espais de treball urgents i eficaços per a que es comencin a implementar les mesures urgents que es reclamen a la campanya.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid