Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
Les CUP del Camp s’adhereixen a la manifestació del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona

La formació afirma que és vital disposar d’un sistema sanitari públic i que aquest sigui fort

06/04/2022 Salut

Demà, 7 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona organitza una manifestació sota el lema “Defensar la sanitat pública és defensar la vida” a les 19h a la Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona. Les CUP del Camp anuncien que s’adhereixen a la convocatòria de manifestació “per un canvi de model sanitari que sigui 100% públic i que posi l’atenció primària al centre”.

Les anticapitalistes afirmen que “és vital disposar d’un sistema sanitari públic i que aquest sigui fort”, amb equipaments que responguin a les necessitats de la població, amb suficients professionals que tinguin condicions laborals dignes. En aquest sentit, assenyalen que l’Atenció Primària i Comunitària (APC) pren una especial rellevància com a principal porta d’entrada al sistema de salut públic, “però la realitat és que l’APC fa anys que està infradotada”.

Les cupaires exposen que durant la pandèmia l’Atenció Primària ha estat assumint un 80% de la patologia de la Covid-19 que, sumat als anys de retallades i precarització laboral, “han accelerat el deteriorament dels CAP fins a arribar a col·lapsar totalment en algunes zones” ja que  sense Atenció Primària “desapareixen característiques tan importants del sistema sanitari públic com l’accessibilitat, la universalitat, la longitudinalitat i l’equitat”.

Per últim, les CUP del Camp expliquen que participaran de la manifestació les diferents assemblees locals del Camp, militants i càrrecs electes. Així mateix, fan una crida a tota la població a participar de la manifestació de demà i a mantenir aquesta lluita, posant de relleu el 12 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de l'Atenció Primària. 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid