Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
L’STEI Intersindical ha sol·licitat l’ajornament dels currículums LOMLOE
05/04/2022 Educació

L’STEI Intersindical ha fet un estudi de les noves propostes de currículum que s’han d’implantar l’any que ve en els cursos senars de primària i de secundària. En totes les etapes, la desaparició dels estàndards avaluables d’aprenentatge i l’aparició del nou “Perfil de sortida” suposaran un replantejament de les programacions docents, amb uns canvis que no s’han explicat bé i que duen molta feina. Per això, cal reforçar la formació del professorat amb places suficients i, alhora, una reducció de la sobrecàrrega de feina i de burocràcia.  

Un dels canvis necessaris seria l’adaptació del Gestib a les demandes de la nova llei, ja que el model actual d’avaluació i els seus instruments ha quedat del tot obsolet.

En el cas de secundària, el sindicat veu amb preocupació la situació del professorat que pot perdre hores, com plàstica i matemàtiques, per exemple. També cal veure com es concretarà, si així ho acorden els centres, la proposta de l’ensenyament per àmbits. En relació a aquesta qüestió, l’STEI demana que hi hagi el màxim consens entre els membres dels equips docents per tal de garantir que el professorat se senti còmode i pugui disposar de la formació adient. 

Pel que fa al batxillerat, la reducció horària que pateixen algunes matèries pot suposar una minva en la contractació de més professorat. Això es veu en el pas de 32 hores a 30 en el primer curs de batxillerat o en la reducció de 4 hores lectives setmanals a 3 de les matèries obligatòries de modalitat d’aquest mateix curs.    

A la darrera Mesa va demanar l’ajornament dels currículums LOMLOE. Davant l’obligat compliment de la normativa estatal, l’STEI va sol·licitar meses sectorials i tècniques per a negociar tots aquells aspectes que depenen de les competències de la comunitat autònoma.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  3. D’urnes i canvis de comarca
  4. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  5. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  6. Si els fills de puta volessin...
  7. Denuncien els agents de la policia espanyola que van coaccionar i detenir una dona per parlar en català a la comissaria de Terrassa
  8. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  9. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  10. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid