Cňrsega
Continua la tensió a Aiacciu dues setmanes després de la mort d’Yvan Colonna

Ahir l’independentisme cors va tornar a omplir els carrers de la capital política de l’illa. Com les anteriors mobilitzacions van acabar enfrontaments entre manifestants i la policia que va durar diverses hores amb un resultat de 15 persones ferides.

04/04/2022 Internacional

Ahir a partir de les 15h, els carrers d’Aiacciu va viure una nova manifestació per denunciar l'assassinat d’Yvan Colonna. La marxa aplegava des del seu inici més de 10.000 persones que portaven nombroses banderes corses i estava encapçalada amb una pancarta sota el lema “L’estat francès assassí” i es dirigia davant de la prefectura. Un cop arribats aquí es van generar moments de tensió i van començar els aldarulls que van continuar amb el llançaments de còctels molotov, llançament de pedres que van tenir la resposta de gasos lacrimògens i granades atordidores. A partir d’aquell moment, els enfrontaments van durar diverses hores pels carrers de la ciutat.

Segons la prefectura, aquests enfrontaments van deixar 15 ferits, entre ells un policia. Entre els 14 manifestants ferits, 8 van ser traslladats a l'hospital, 3 tenen ferides greus.