Sobiranisme
L'ANC aprova el Full de ruta

El document estratègic ha estat avalat per les sòcies i els socis de l’entitat amb un 96% a favor i un 4% en contra. El diumenge 3 d’abril, l’Assemblea presentarà el seu posicionament polític. Un full on es reafirma l'ANC ha de liderar i consolidar el moviment popular independentista. Així com el compromí sd'impuls a l’acció en el front internacional. 

24/03/2022 Política

L’Assemblea Nacional Catalana fa públics els resultats d’aquesta X Assemblea General Ordinària (AGO), que s’ha celebrat de forma virtual del dia 17 al 23 de març. Les sòcies i els socis de l’entitat han votat a favor del Full de ruta.

El 96% de les sòcies i els socis que han participat en l’Assemblea General han votat a favor del Full de ruta i només el 4% hi ha votat en contra. La participació total a l’AGO ha estat de 4.275 sòcies i socis.

En aquesta AGO hi ha hagut una molt bona participació pel que fa a les assemblees de base. Amb motiu del debat previ a l’Assemblea General, les assemblees de base van presentar 215 esmenes a la proposta de Full de ruta, 3 de les quals van ser rebutjades, 34 retirades, 111 transaccionades i 19 acceptades. Després que les assemblees de base proposants decidissin si acceptaven la valoració del grup de treball d'esmenes al Full de ruta i retiraven les esmenes rebutjades, o bé no les acceptaven i mantenien vives les seves esmenes, en van quedar 48 per portar a votació, de les quals 6 van ser aprovades i incorporades al Full de ruta.

La resta de documents aprovats durant la X Assemblea General Ordinària han estat els següents:

  • Informe de gestió del Secretariat Nacional: 97% a favor i 3% en contra.
  • Informe econòmic de l’exercici 2021: 99% a favor i 1% en contra.
  • Proposta de pressupost de l’exercici 2022: 98% a favor i 2% en contra.
  • Convocatòria d’eleccions: 99,5% a favor.
El Full de ruta aprovat ha de marcar les passes bàsiques a seguir per l’entitat per tal de fer efectiva la independència durant aquesta legislatura. El document identifica elements clau com:
  • Liderar i consolidar el moviment popular independentista.
  • Incrementar la pressió sobre les institucions i sobre els partits.
  • Donar impuls a l’acció en el front internacional.
  • Defensa de la llengua i l’escola catalana.
  • Construcció i defensa de la sobirania fiscal i energètica, per exemple.
  • Liderar per vertebrar el moviment popular i fer-lo més sòlid i cohesionat.
  • Lluita per la justicia social.
  • Solidaritat i front comú contra la repressió.
L'Assemblea es posa, com sempre ha fet, a disposició del moviment per tal d’acordar accions concretes que apropin el país a la seva independència.

En aquest sentit, el diumenge 3 d’abril, l’Assemblea farà públic el seu posicionament polític en un acte a l’auditori de Sant Cugat del Vallès, a les 12 del migdia. Hi intervindran diferents membres del Secretariat Nacional, així com la presidenta, Elisenda Paluzie, i el vicepresident, David Fernàndez, encarregats d’explicar el paper que haurà de tenir l’Assemblea en el futur immediat del procés independentista. Alhora, es presentarà la campanya de commemoració dels 10 anys de l’entitat.