Jocs d'Hivern 2030
STOP JJOO exigeix que es facin públics tota la documentació que s’han redactat fins al moment

Els veïns i veïnes del Pirineu i l’Aran, els càrrecs electes i els diferents moviments populars demanem que es deixi de menysprear, enganyar i maltractar el Pirineu i denuncia l’opacitat d’aquesta candidatura.

21/02/2022

STOP JJOO ha exigix a la Generalitat que es facin públics tota la documentació (estudis, projectes i informes) que s’han redactat fins al moment. Així com l’import destinat a la preparació d’aquesta candidatura, segons conceptes, des dels seus inicis i a qui s'han fet els encàrrecs per a la redacció d’aquests documents (estudis, projectes i informes), els criteris i formes d’adjudicació i quines empreses les han redactat.

Ho demana, ja que recentment ha sortit a la llum pública l’existència de nombrosos projectes i estudis vinculats a la candidatura dels JJOO d’hivern Pirineu 2030, que han estat encarregats per part del Govern de la Generalitat de Catalunya i pagats amb diners de les arques públiques.

Mentre segueixen dient que no té el projecte enllestit, aquesta ocultació sistemàtica de documentació s’afegeix a l’exagerada discrepància entre el discurs i les promeses del Govern i els seus representants polítics, que contradiuen obertament les informacions publicades.

L'entitat, que els veïns i veïnes del Pirineu i l’Aran, els càrrecs electes i els diferents moviments populars demanem que es deixi de menysprear, enganyar i maltractar el Pirineu i denunciem l’opacitat d’aquesta candidatura.