Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8-M
L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre crida a mobilitzar-se i tornar omplir els carrers
25/02/2022 Gènere

L’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre ha convocat una manifestació per al proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. La manifestació està convocada a les 19h a Tortosa , sortirà de la Plaça de Barcelona i acabarà amb un acte polític a la mateixa plaça.

Sota el lema “La invisibilització i l’explotació també són una pandèmia”, les feministes ebrenques han volgut posar el focus en les conseqüències d’un “sistema capitalista patriarcal i racista que ens explota i invisibilitza”, situació que asseguren ha empitjorat després de dos anys de pandèmia i ha castigat de forma més dura i cruel a les dones, i en concret a les que ja es trobaven en situacions de greus desigualtats i vulnerabilitat com les dones migrants o les treballadores sexuals.

El col·lectiu feminista també ha volgut assenyalar com les situacions d’explotació, precarietat, pobresa i violències que pateixen les dones tenen conseqüències directes en la seva salut mental. “Estem veient com institucions comencen a parlar de la salut mental, però sense abordar les causes econòmiques i socials que sovint hi ha darrera del patiment i l’angoixa” han sentenciat. Per això, entre moltes revidinciacions les feminites exigeixen la reversió en les retallades i més inversió en el sistema sanitari i educatiu, la derogació real de la reforma laboral i la llei d’estrangeria, l’aturada dels desnonaments i la implantació d’una renda bàsica universal “com una eina de redistribució de la riquesa amb perspectiva feminista i antiracista”.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid