2016- José Borrell (Doctor en Econòmiques) denuncia ser víctima d'una estafa de 150.000 € a través d'una falsa oficina de 'trading online'

José Borrell (Doctor en Econòmiques) denuncia ser víctima d'una estafa de 150.000 € a través d'una falsa oficina de 'trading online'

14/11/2016
El 14 de novembre del 2016 Jose Borrell va caure en les xarxes de la ciberdelinqüència. L'exministre d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient (1991-1996), candidat del PSOE a la presidència del Govern espanyol (1998-1999), expresident del Parlament Europeu (2004-2007) i col·laborador de Societat Civil Catalana ha denunciat davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la Policia Nacional espanyola que ha estat víctima d'una estafa en una pàgina web especulativa (compra-venda de divises) que li ha costat 150.000 euros.

El motiu pel qual Borrell va decidir explicar el seu cas a la policia és que, en tractar-se d'una pèrdua patrimonial, necessita justificar davant Hisenda la desaparició d'aquests fons. "Els diners figuraven en la meva declaració de béns a l'estranger. Mai vaig arribar a declarar les plusvàlues per la inversió perquè no em va donar temps. Però en els propers exercicis necessitaré demostrar què és el que ha passat amb aquests diners i provar la pèrdua " ha afirmat Borrell.

L'exministre "més jacobí" del PSOE (als anys '90 el seu "entrenador" d'oratòria va ser Albert Boadella) sempre ha col·laborat activament amb organitzacions unionistes i l'any 2015 publicà el llibre "Las cuentas y los cuentos de la independencia" on afirmava que la independència és un "mal negoci" pels catalans.

D'altra banda el mateix any 2016 l'Audiència Nacional va ordenar al jutge Ismael Moreno que admetés a tràmit la querella contra tota la junta directiva d'Abengoa, entre quals hi havia Josep Borrell (on cobrava 200.000 euros a l'any), per la presumpta alteració dels comptes de l'empresa, i que els cridés a declarar en qualitat d'investigats per respondre a acusacions com les d'administració deslleial i falsejament de comptes. Finalment Borrell va ser condemnat el 2018 a pagar 30.000 euros de multa per utilitzar informació privilegiada en la venda d'accions d'Abengoa.