Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
El personal docent pateix laboralment l’augment dels contagis en els centres educatius

Els equips directius es veuen obligats a assumir tasques administratives que no els pertoquen, més enllà de la seva jornada laboral. El fet de tenir algun fill en quarantena suposa una pèrdua retributiva per part als docents i altres col·lectius

12/12/2021 Educació
L’STEI Intersindical denuncia que els alts índexs de contagis en infants d’aquestes darreres setmanes provoquen que molts centres educatius d’infantil i primària es vegin sobrecarregats de feina més enllà de la seva jornada laboral, especialment els equips directius dels centres que han d’assumir tasques de coordinació amb Educovid.

Fer telefonades a les famílies, emplenar protocols, obrir els centres per realitzar els tests... són algunes de les tasques que recauen sobre els equips directius dels centres educatius més enllà de la seva jornada laboral i que no respecten els temps de descans dels treballadors.

Per altra banda, tal i com ja va denunciar l’STEI Intersindical en el seu moment, si un docent ha de quedar en quarantena perquè el seu fill o filla ha donat positiu repercuteix en el seu salari; ja que és el propi treballador qui es paga la conciliació per atendre a un familiar en quarantena.

És cert que els centres educatius són espais segurs però cal recordar que a diferència del curs passat les ràtios a les aules han augmentat. En aquest sentit, una baixada de ràtios és una mesura per a evitar l’expansió de contagis.

Finalment, l’STEI Intersindical ha presentat un escrit en què reclama a la Direcció General de Personal que Educovid respecti els descansos que pertoquen al col·lectiu docent i, d’una manera especial, als equips directius; tant pel que fa als caps de setmana com entre el final d’una jornada i l’inici de l’altra.

El sindicat lamenta profundament que l’Administració no tengui en consideració ni la conciliació sense pèrdua de retribucions dels docents ni el dret al descans del professorat, mentre reclama un ensenyament de qualitat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid