Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
El moviment feminista convoca mobilitzacions arreu de les Terres de l'Ebre
22/11/2021 Gènere

En roda de premsa davant dels Jutjats de Tortosa, Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre han anunciat un seguit d'accions i mobilitzacions a diferents municipis en motiu del 25N, Dia Internacional Contra la Violència Masclista.

Sota el lema Foc al Patriarcat! Feministes de les Terres de l'Ebre en lluita, Assemblea Vaga Feminista i diversos col·lectius feministes que l'integren, busquen "denunciar les violències que són exercides sobre les dones de tot el món i reclamar polítiques per a la seva erradicació."

Doina Gherta, membre de l'assemblea, ha aprofitat per assenyalar la violència institucional exercida pel sistema judicial i ha exigit justícia feminista "basada en els criteris de reparació, respecte a la víctima i garantia de no repetició", així com més polítiques i actuacions de prevenció de les violències masclistes. Gherta també ha denunciat el discurs misogin i racista de l'extrema dreta, "un perill que es veu reflectit en l'augment de les agressions LGTB-fòbiques, transfòbiques i racistes en tot l'estat" ha assegurat.

Per la seva banda, Marta Sans, membre també de l'assemblea, ha tornat a denunciar els obstacles amb els quals es troben les dones ebrenques que desitgen avortar i ha denunciat la violència obstètrica a la qual es veuen abocades. Sans, ha anunciat les diverses accions i convocatòries que ha organitzat el col·lectiu a diferents municipis de les Terres de l'Ebre, entre ells Alcanar, la Ràpita i Tortosa. Ha remarcat la importància de les passejades i concentracions "com a acte per empoderar-nos i ocupar els carrers, perquè son part del nostre dret com a persones, i no recaure en el discurs de la temor que ens ven donat pel sistema i les institucions".

Finalment, la roda de premsa ha finalitzat en una acció davant dels Jutjats on diverses membres de l'assemblea han dibuixat a terra les 27 siluetes de cossos per recordar les 25 dones i 2 criatures assassinades als Països Catalans per violència masclista.

Convocatòries:

25 de novembre:

Tortosa, 19h Marxa de Torxes no mixta (Passeig de l’Ebre, altura del Roser) i acte polític mixte a les 20h a la Plaça de l’Ajuntament.

La Ràpita, 19h Concentració Plaça del Cóc

28 de novembre:

Alcanar, al matí, passejada feminista

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid