Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mossos d'Esquadra
Sabater: ‘La comissió sobre model policial ha de ser l’auditoria que Interior mai va arribar a fer’

La diputada de la CUP-NCG presidirà la comissió d’estudi amb l’objectiu de dotar el Parlament d’un mecanisme de control públic i independent sobre cossos policials

18/10/2021 Política
La diputada de la CUP-NCG, Dolors Sabater, presidirà la comissió d’estudi del Parlament sobre el model policial a Catalunya. Segons els anticapitalistes, aquesta comissió ha de servir per fer “l’auditoria més gran de la història” que el departament d’Interior mai va arribar a fer.

La comissió parlamentària, que iniciarà el mes de novembre, es dividirà en diversos blocs que tindran com a objectiu estudiar el seguiment d’activistes polítics, les bases d’informació i els sistemes de vigilància i seguiment; la revisió del model d’ordre públic; la transparència en la informació interna del Departament d’Interior i cossos policials; i finalment, els mecanismes de control i d’investigació als cossos policials.

Els anticapitalistes afirmen que cal “una revisió profunda d’aquests aspectes, habituals en les actuacions policials, si es vol avançar cap a una transformació del model policial verdaderament democràtica” i que cal que els cossos policials “posin al centre de la seva activitat la defensa dels drets fonamentals de la població”.

La formació independentista assegura que “és urgent avançar en un canvi de model policial” i que per aquest motiu, és un punt d’inici necessari la creació d’un mecanisme independent de control policial per tal de fiscalitzar “les males praxis dels cossos de seguretat”, tal com porten temps exigint entitats en defensa dels drets humans i com fan en una vintena d’estats d’arreu del món.

La CUP ha insistit amb què aquest debat ha “estat obviat des de fa massa temps per les institucions” i que ara, cal impulsar immediatament el mecanisme independent que estudiï i avaluï les actuacions policials per tal de detectar, sancionar i corregir les accions contràries als estàndards internacionals de drets humans.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  3. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  10. -Digueu-li al Professor Bacteri que s'hi posi...
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid