Per la República
L'ANC per la Confederació dels Països Catalans

L'Assemblea Nacional Catalana, farà els seus propers plenaris del Secretariat Nacional a València i Perpinyà. Aquest dissabte 9 d'octubre, i coincidint amb la Diada del País Valencià, l'entitat es traslladarà fins a la capital valenciana.

08/10/2021 Política

Seguint amb el fil de les mobilitzacions de l'1, 2 i 3 d'octubre, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha manifestat que vol incidir en la tasca de reivindicar el conjunt dels Països Catalans. Per aquest motiu, els dos propers plenaris se celebraran al País Valencià i a la Catalunya Nord. Aquestes trobades dels secretaris i secretàries nacionals es fan un cop al mes.

A més, aquest dissabte, amb motiu de la Diada del País Valencià, l'entitat participarà, acompanyada de Decidim, a la mobilització organitzada per la Comissió 9 d'octubre, a les 18 h a la plaça Sant Agustí de València.

Amb la seva participació, l'Assemblea vol fer valdre que és necessària la col·laboració conjunta de la societat civil organitzada i de les diferents entitats d'arreu dels Països Catalans per tal d'assolir l'alliberament nacional i social de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Cal lluitar per defensar la unitat lingüística i cultural, així com la seva diversitat. És imprescindible treballar en la conscienciació, normalització i promoció de la llengua catalana.

"Només si es treballa conjuntament serà possible avançar cap a una major sobirania a cada territori amb l'alliberament dels pobles i la consecució d'un projecte polític comú: la confederació dels Països Catalans", afirma l'enstitat sobiranista