Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1944- Massacre de Vallmanya (Conflent)

Massacre de Vallmanya (Conflent)

02/08/1944 Tal dia com avui
La Massacre de Vallmanya va ser un fet de la Segona Guerra Mundial que passà el 2 d'agost del 1944 a Vallmanya, a la comarca del Conflent. En represàlia a l'ocupació de Prada de Conflent per part d'uns dos-cents membres del maquis, que hi causà les morts de suposats col·laboracionistes i d'un soldat alemany, un nombrós contingent de soldats de la Werhmacht i milicians francesos afins al Règim de Vichy assaltaren el poble de Vallmanya, en torturaren i afusellaren alguns habitants i cremaren les cases. En acabat es traslladaren a la veïna zona de mines de la Pinosa, on els maquisards i un nombrós grup de guerrillers espanyols hi havien establert la base; aquest segon atac no causà més morts perquè el lloc havia estat evacuat prèviament.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid