Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Algú assenyala la lluna, però tots mirem el dit
Aquestes setmanes els mitjans de comunicació no paren de repetir que hi ha una cinquena onada i que els afectats són/som el jovent. A moltes tertúlies s'acusa el jovent d'estar causant l'increment de casos i, en conseqüència, que es torni a tancar tot. Afegiré unes quantes consideracions de la pandèmia que viu el jovent al nostre país des de fa anys i que estan vinculades a la situació actual.

La pandèmia actual ens ha tancat a casa i això afecta les relacions d'amistat. Els més joves, a les pantalles sense sortir de casa, i els que ja tenen edat per sortir, buscant qualsevol lloc per poder prendre alguna cosa o socialitzar-se. I per què no ho fem a casa nostra, us preguntareu molts de vosaltres? Els preus de lloguer a la ciutat són insostenibles i ens perpetuen a pisos amb molta gent o a la impossibilitat d'emancipar-nos.

I seguim! Per què no ens emancipem? Doncs bàsicament perquè el jovent està a la misèria. Amb un 40% d'atur juvenil i inestabilitat laboral, qui ens voldrà llogar un pis? I suma-li l'aigua i la llum!

I per últim i no menys important: la salut. Físicament, el jovent, òbviament, no ha sigut prioritari en la vacunació i per aquest motiu ara hi ha infectats, no és que sigui més que d'altres vegades. I sobretot, psicològicament: estem trinxats, ens han tancat a casa, forçats a estudiar, treballar i qui dia passa any empeny. Se n'estan veient les conseqüències: ansietat, estrès, aïllament social, suïcidis... Potser la solució era posar més efectius per tenir un jovent sa i no culpabilitzant-lo quan no funcionen les coses!
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid