Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESBOrrem la Frontera
Tornen a demanar la reobertura dels "passos fronterers" tancats per decisió del prefecte

El cas del Coll de Banyuls és curiós, 1'1 de juny, el batlle de Banyuls anunciava que la prefectura se comprometia a obrir la frontera abans de 5 de juny, abans de la manifestació del dia 6. i és així que el matí del 2 de juny se treien els totxos de formigó posats el gener. Hores més, es torna a barrar el pas.

07/06/2021
Un centenar de persones han protestat aquest diumenge al coll de Banyuls contra l’estat francès pel “ridícul” bloqueig de la frontera. Batlles d'una i altra banda han denunciat la decisió de la Prefectura i demanen la reobertura dels passos fronterers tancats per decisió del prefecte des de l’11 de gener, segons informa el blog de Catalunya Nord.La convocatòria del col·lectiu Esborrem la Frontera.

El pas torna a estar tallat després que la Prefectura es fes enrere de la seva decisió inicial de reobrir-lo a principis de setmana després que aquesta setmana s'avisés a l'alcalde de Banyuls, Jean Michel Soler, que es podia obrir. Una decisió que amb prou feines va durar 24 hores, ja que la Prefectura va rectificar i va explicar que es tractava "d'un error administratiu", segons ha confirmat el mateix Soler. A la protesta també hi han assistit els batlles de l'Espolla, el de Cervera de la Marenda i Cotlliure.

Tal com explica El portal Catnord digital, 1'11 de gener del 2021 el representant de l'estat francès ordenava el tancament de 5 passos fronterers entre catalans del sud i del nord. Una decisió unilateral sense concertació amb les institucions sud o nord-catalanes i sense raó clara.

L'anunci del tancament va caure sense avís previ, 5 passos fronterers tancats sense avisar ni els municipis afectats, ni el Consell Departamental, ni els Consells Comarcals, ni la Generalitat. Malgrat les queixes i les manifestacions, cinc mesos més tard, quatre d'aquests passos estan encara tancats. Només s'ha obert -pensem defifinitivament-  el pas del Riu Major.

El cas del Coll de Banyuls és extravagant.

Després de la manifestació del 14 de març al Riu Major la prefectura n'obria el pas el 3 de maig.

L'1 de juny, el batlle de Banyuls anunciava que la prefectura se comprometia a obrir la frontera abans de 5 de juny, abans de la manifestació del dia 6. i és així que el matí del 2 de juny se treien els totxos de formigó posats el gener.

Uns quants vam somiar, se tornava a obrir el Coll de Banyuls, i teníem l'esperança que amb pocs dies s'obrissin els altres, però era sense comptar amb l'ADN francès, el seu supremacisme i el menyspreu que porta als pobles dominats.
L'obertura va ser realitat unes hores, el mateix 2 de juny

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid