Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Poble Lliure reclama al Govern que acati l'acord amb la CUP i Guanyem

L'organitzacio independentista recorda que centenars de persones es van manifestar el 29 de setembre de 2018 contra la presència de les forces d’ocupació espanyoles convocades per Jusapol. La condemna de 5 anys de presó per “atemptat contra un agent de l’autoritat” s’ha fet sense cap imatge gràfica que ho acrediti, com reconeix la sentència.L’únic delicte d’en Marcel és haver participat d’una manifestació antifeixista.

16/06/2021 Drets i Llibertats

Poble Lliure, organització a la qual milita en Marcel Vivet, ha reclamat a la Generalitat que acati l’acord amb la CUP i Guanyem: “Retirada de les acusacions particulars contra participants en mobilitzacions socials i polítiques, exceptuant aquelles on hi hagin lesions a agents acreditades amb certificat mèdic. A les actuacions actuals i futures, la personació de la Generalitat es limitarà als casos de lesions acreditades, si s’escau, i es centrarà en el rescabalament de la responsabilitat civil en casos de lesions no lleus.".

Així s'expressa de contundent en un comunicat, de suport a Marcel Vivet i denuncia pel que fa a la nefasta gestió de la lluita antirepressiva que està ajudant a la desorientació estratègica de l’independentisme.

Recorda que la Generalitat de Catalunya, què demanava 4 anys i 9 mesos de presó, mentre que la Fiscalia sol·licitava 5 anys i 6 mesos. La col·laboració del Govern català amb la repressió espanyola ha de finalitzar immediatament. La Generalitat va oferir-li un pacte segons el qual en Marcel havia d’acceptar els presumptes delictes a canvi d’una pena de 2 anys de presó. En Marcel va ser contundent: “Xantatge i estratègia per a carregar-me el pes d’aquesta vergonya de judici i ells rentar-se’n les mans”.

Denuncia la nefasta gestió de la lluita antirepressiva està ajudant a la desorientació estratègica de l’independentisme. La manca d’una defensa política unitària del conjunt de represaliats, a diferència de l’experiència històrica de la Comissió Portaveus dels detinguts del 92, aprofundeix la divisió de l’independentisme.

"En el context de l’Estat espanyol, no hi ha via a la independència que no impliqui repressió" afirma Poble Lliure  i en aquesta línia, punta que "actuals presos i exiliats polítics no són els primers ni seran els últims fins a assolir la República Catalana. Malgrat els indults negociats, la repressió no s’ha aturat ni s’aturarà: hi ha més de 3.000 persones encausades per diversos tribunals que s’enfronten a multes elevadíssimes, inhabilitacions i també presó. I hi ha nous casos motivats per l’actuació de la pròpia Fiscalia, dependent del Govern espanyol del PSOE i Unides Podem".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid