Per la república
PL per la confrontació democràtica amb una estratègia republicana de ruptura

Com ja va fer l’abril de 2018 amb el manual Estratègia i Acció Republicana, en aquest nou document La Lluita per la República Catalana Independent: Línies d’Acció Política Principals, Poble Lliure exposa públicament la seva proposta de cara als nous reptes, i les línies d’acció que considera prioritàries per a l’independentisme català. Podeu descarregar el llibret complet d‘aquí.

14/06/2021 Política

Poble Lliure conscient que l'independentisme es troba atrapat en dos dos discursos estèrils: d’una banda els darrers sospirs d’un “implementisme simplista” que encara no ha assumit que la victòria política de l’octubre del 17 es va veure frustrada per una derrota repressiva, i que continua propugnant solucions màgiques, com per exemple declarar la independència sense dotar-nos de les mínimes condicions necessàries per fer front a l’estat i de l’altra, i tant o més perillosa, un “negacionisme neo-autonomista” que no fa sinó menystenir les tardors del 17 i del 19 i desligitimar qualsevol estratègia de ruptura.

L'organització afirma "sense embuts" que el 1r d’octubre del 17 és un moment fundacional, un exemple com pocs al llarg de la història d’autoorganització popular i d’exercici de la sobirania davant l’estat i les oligarquies. Fou el fet cabdal que havia de permetre la maduració política del moviment independentista i republicà, en la mesura que despullà completament el caràcter autoritari i irreformable de l’estat espanyol, i va fer palesa la necessitat de desplegar, a través de la confrontació democràtica, una estratègia republicana de ruptura.

En aquesta línia, ha editat un nou document La Lluita per la República Catalana Independent: Línies d’Acció Política Principals, Poble Lliure exposa públicament la sev proposta de cara als nous reptes, i les línies d’acció que considera prioritàries per a l’independentisme català. Podeu descarregar el llibret complet d‘aquí.