EL SALVADOR
El Salvador es converteix en el primer Estat del món en què bitcoin és una moneda de curs legal

El canvi entre bitcoin i el dòlar dels Estats Units (l'única moneda de curs legal a El Salvador fins el dimecres passat) serà establert lliurement pel mercat

12/06/2021 Internacional
L'Assemblea Legislativa de El Salvador va aprovar dimecres passat la llei que converteix el bitcoin en moneda de curs legal a El Salvador. El país centreamercià es converteix en el primer del món en oferir aquest suport a la criptodivisa.

Nayib Bukele, president de El Salvador, ja va anunciar les seves intencions fa uns dies, i ara aquesta proposta s'ha convertit en realitat, encara que no sense polèmica. Entre altres coses perquè obliga els comerços i empreses a acceptar bitcoin com a mitjà de pagament quan aquesta criptodivisa no està dissenyada per a substituir o ser alternativa als diners.

El canvi entre bitcoin i el dòlar dels Estats Units (l'única moneda de curs legal a El Salvador fins el dimecres passat) serà establert lliurement pel mercat, però a més tot preu podrà ser expressat en bitcoin i totes les contribucions tributàries podran ser pagades en bitcoin.