Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)

El cap de Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat avui divendres a la localitat d'Amer, municipi natal del president Carles Puigdemont, les instal·lacions de l'empresa farmacèutica Hipra, que investiga una vacuna contra la COVID. Sánchez, ha estat acompanyat pels ministres espanyols de Sanitat, Carolina Darias i el de Ciència i Innovació, Pedro Duque i la Consellera de Sanitat Alba Vergés.

16/04/2021 Política

El cap de Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat avui divendres a la localitat d'Amer, municipi natal del president  Carles Puigdemont, les instal·lacions de l'empresa farmacèutica Hipra, que investiga una vacuna contra la coronavirus. Sánchez, ha estat acompanyat pels ministres espanyols de Sanitat, Carolina Darias i el de Ciència i Innovació, Pedro Duque i la Consellera de Sanitat Alba Vergés.

Una comitiva d'una quinzena de cotxes han acompanyat Sánchez, a més d'un fort desplegament policial dels Mossos d'Esquadra. De fet, des de la Cellera de Ter ja hi havia vigilància policial i diverses furgonetes de la Brigada Mòbil han blindat l'edifici d'Hipra situat a la sortida de la població. Dotzenes d'independentistes s'han fet sentir en l'arribada del president espanyol.

El cap de l'Executiu espanyol, els ministres (i la consellera) s'han reunit amb responsables de la companyia Hipra, que té obertes dues línies d'investigació per a una vacuna de la COVID, una d'elles pròpia i una altra en col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona.

El passat mes de desembre, el llavors ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa, ja va recórrer les instal·lacions d'aquesta empresa i es va reunir amb els membres de la seva direcció per conèixer els plans que estaven desenvolupant. De fet ja fa gairebé un any que l'empresa treballa en total discreció en una vacuna de la COVID i a més a més al començament de la pandèmia els treballadors d'Hipra eren de les poques persones de les comarques gironines que tenien accés a les proves PCR (que no existien al mercat però que es realitzaven al laboratori de l'empresa). 'L'exclusivitat' és una característica d'Hipra i dels seus directius, ja que se'ls coneix perquè són els únics que utilitzen cotxes de la marca TESLA  al municipi.

Hipra és una farmacèutica amb 38 filials repartides per tot el món i experta en vacunes per a la salut animal, però amb la pandèmia de coronavirus ha anat avançat cap a la salut humana i ha obert una nova línia investigadora. També ha col·laborat amb les autoritats sanitàries duent a terme accions com el processament de test PCR per a centres sanitaris.

La visita de Sánchez s'ha organitzat enmig d'un pla de vacunació previst pel Govern espanyol que es manté sense canvis tot i els problemes que han anat sorgint amb les dosis d'AstraZeneca i Janssen. Aquesta última vacuna encara no ha estat utilitzada a l'Estat espanyol després de paralitzar-se la seva distribució per investigar sis casos de trombes poc freqüents entre els set milions de persones vacunades als Estats Units.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid