Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
La immersió lingüística del català podrà arribar al 50% a les escoles públiques nord-catalanes

També es reconeix la retolació bilingüe a tots nivells, i permetrà posar als noms i cognoms les grafies que no existeixen en francès, com els accents propis del català

09/04/2021 Comunicació

L'Assemblea Nacional francesa ha aprovat l'anomenada llei de promoció de les llengües regionals, que introduirà per primer cop la immersió a l'escola pública. La proposta, impulsada pel diputat bretó Paul Morac (Llibertats i Territoris), ha estat aprovada en segona lectura per 247 vots a favor i 76 en contra i 19 abstencions. La Llei afavorirà els idiomes que es parlen a l'estat francès, el català, l'occità, el basc, el bretó i el cors.

La llei, que recull l’existència d’un patrimoni lingüístic a França que inclou el francès i la resta de llengües regionals, entre elles el català, proposa difondre aquestes llengües minoritàries a les escoles públiques. La iniciativa obre així la porta a la immersió lingüística i a aplicar mesures com la retolació bilingüe.

El govern d’Emmanuel Macron s’havia posicionat en contra de la norma. Ara bé, la majoria dels seus diputats han votat a favor. Els seus diputats de Catalunya han votat a favor. 

La llei permetrà protegir l'ensenyament en immersió lingüística, i protegeix la retolació bilingüe. Igualment autoritza l'ús de caràcter propis als noms i cognoms, com els accents al català, o alguns caràcters propis al bretó.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid