Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
La CUP-NCG denuncia el retorn de mesures més restrictives del PROCICAT
07/04/2021 Drets i Llibertats
La CUP-NCG denuncia el retorn de mesures més restrictives del PROCICAT La CUP-NCG denuncia el retorn de mesures més restrictives del PROCICAT

El retorn a mesures més reestrictives per fer front a la COVID19 evidencien allò que la CUP porta mesos denunciant: que les decisions que pren el PROCICAT no busquen preservar la salut de la població sinó salvaguardar els interessos de determinats lobbys econòmics.

La CUP-NCG remarca que la situació alarmant actual no s’ha generat d’un dia per l’altre sinó que fa setmanes que experts i professionals de l’àmbit sanitari i epidemiològic alerten de l’increment de casos i de la major virulència de la soca britànica. Tant és així, que des de la mateixa Generalitat, abans d’iniciar-se aquestes darreres vacances, ja avançaven, explícitament, que quan aquestes concloguessin caldria aplicar mesures més reestrictives. És per això que, segons la CUP-NCG, «les decisions que s’han pres semblen haver estat més encaminades a salvar la setmana santa que no pas a la salvaguardar la salut pública». Per aquest motiu, la CUP-NCG exigeix que el PROCICAT comenci a elaborar actes de les reunions que realitzi i que aquestes siguin públiques, per tal que tota la ciutadania pugui conèixer quins criteris es segueixen per adoptar acords i, especialment, «per saber quines són les persones que hi participen i a quins interessos representen».

La formació anticapitalista considera que el problema de l’estratègia que s’està fent servir d’allargar unes mesures que, tot i ser laxes, no deixen de causar un fort impacte negatiu en l’economia i en la salut de la població, «no és la ‘‘fatiga pandèmica’’ a la que s’ha referit la consellera Vergés, sinó que és desgavell cada cop més insostenible». Per a la CUP-NCG, el més efectiu i menys lesiu seria que la Generalitat desplegués aquelles ajudes econòmiques a la població que permetessin reduir el mínim l'interacció entre la ciutadania durant un període temporal reduït.

Per últim, la CUP-NCG també denuncia que contínuament es fa recaure en la població la responsabilitat de fer front a la COVID-19. En aquest sentit, retreuen a la consellera Vergés i al Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que eludeixin la seva responsabilitat. Els poders públics, asseguren, «han de complir amb les seves obligacions, i ara mateix ni tan sols s’està garantint el dret a teletreballar o les mesures sanitàries necessàries a molts sectors laborals». Afegeixen que és necessari i urgent vacunar a la població de forma massiva i afegeixen que el millor agraïment que es pot fer al personal sanitari, en referència, també, a les paraules de la consellera de Salut, és millorar les seves condicions laborals.

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid