Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Petroquímica
La CUP demana a la Generalitat que aclareixi quin control fa d’IQOX

La formació demana la compareixença del conseller Calvet i de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat perquè donin explicacions sobre el control de la petroquímica tarragonina

06/04/2021 Drets i Llibertats

Després que s’hagi fet públic a ElDiario.es que l’empresa IQOXE suspengués la inspecció ambiental realitzada per tècnics del Departament de Medi Ambient de la Generalitat dos mesos abans de l’explosió, la CUP-NCG ha demanat la compareixença de del conseller de Territori Damià Calvet i de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, al Parlament de Catalunya. La formació vol que aquest clarifiqui si es va sancionar o, en cas contrari, si el govern de la Generalitat va fer algun tipus de seguiment de les irregularitats detectades i que tenien relació amb un consum de reactius excessiu de les diferents plantes, emissions a l’atmosfera de gasos no contemplats en l’autorització ambiental de l’empresa, emissions a les aigües residuals i producció de residus per sobre dels valors permesos.  Les cupaires recorden que una de les peces de la causa contra IQOXE arran de l’explosió, en la que han requerit personar-se, fa referència justament als vessaments il·legals que aquesta feia al mar. 

La diputada de la CUP-NCG, Laia Estrada, critica que la Generalitat “no fes res després d’emetre informes d’inspecció ambiental desfavorables” i assegura que “en aquest cas parlem d’IQOXE però no tenim cap garantia que això no estigui succeint amb altres empreses”. Estrada ha recordat que aquesta notícia s’afegeix al fet que el febrer passat la Generalitat autoritzés a IQOXE reobrir una de les plantes de derivats d'òxid d'etilè, sense tenir el Pla d’autoprotecció homologat, “un fet totalment irresponsable per part de la Generalitat”,  ja que estem davant d’una empresa “que té una causa oberta per un dels accidents industrials més greus al nostre territori i és totalment incomprensible que IQOXE no només pugui continuar en funcionament, sinó que a més estigui en plena operació d’expansió”. La diputada Estrada senyala que “tot plegat demostra la connivència política amb el complex petroquímic”. 

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid