Pel dret a decidir
L'activista Zahia Guidoum serà la proposta de Decidim per substituir Toni Infante

L'entitat considera que cal enfortir els lideratges joves al País Valencià

28/04/2021 Política
L'activista Zahia Guidoum serà la proposta de Decidim per substituir Toni Infante L'activista Zahia Guidoum serà la proposta de Decidim per substituir Toni Infante

Decidim, la Plataforma pel Dret a Decidir Del País Valencià celebrarà la seua III Assemblea Nacional el pròxim 15 de maig amb els objectius d'enfortir les seues línies polítiques, millorar l'autogovern de l'entitat i renovar l'equip de coordinació. L’entitat creada a finals de 2013 busca així entrar a un nou cicle de consolidació per a continuar sent una eina útil al País Valencià.

L’acte serà telemàtic a causa de les circumstàncies sanitàries, i suposarà la culminació d’un llarg procés de treball participatiu intern, endarrerit a causa de la pandèmia, en què la seua militància ha elaborat i debatut documents organitzatius i polítics en assemblees obertes, amb aportacions que reflecteixen la pluralitat de l'entitat. Els documents marcaran les línies mestres de Decidim en qüestions cabdals de la societat valenciana, com ara el model econòmic, la cultura, els serveis socials, l'agricultura i el medi ambient o el feminisme, entre d'altres.

Durant les hores de l'acte, s'establirà un mecanisme de votació telemàtic per a triar els nous equips de coordinació. Els documents organitzatius podran ser votats del 7 al 14 de maig.

L'actual Comissió Permanent de l'entitat ha fet una proposta encapçalada per la jove activista Zahia Guidoum per substituir l'actual coordinador i fundador, Toni Infante.

Consol Barberà, militant del Bloc i actual portaveu de Compromís per Alaquàs, Juanjo Giner, segon tinent alcalde de Bellreguard, Paco Macià, membre de la Marea Blanca de les Comarques del sud i Eduard Garcia, militant local d'Esquerra Unida-Unides Podem i membre de la Junta del Centre Ovidi Montllor d'Alcoi són unes altres figures de l'actual permanent que es presenten a la reelecció. Tres noves incorporacions, la jove sociòloga Lydia Iniesta, el militant d'Iniciativa, regidor i portaveu de Compromís a Cabanes David Casanova i el lingüista Erik Jansen, tanquen la proposta de la Permanent que aspira a ser un equip multicultural, paritari i rejovenit, on es reflectisquen diferents sensibilitats polítiques.

Decidim farà una crida a la participació amb el Hashtag #15MDecidim a les xarxes socials i espera eixir enfortida d'aquesta assemblea per tal de continuar contribuint a la construcció d'un País Valencià més lliure, més just, més sostenible, feminista, solidari i al servei de la majoria.