Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada de Sant Jordi
Enllaçats per la Llengua es concentra a Palma per reclamar la igualtat de drets i ús per a la llengua pròpia
23/04/2021 Llengua

La plataforma Enllaçats per la Llengua, de la qual formen part a les Illes l’STEI Intersindical i la Plataforma per la Llengua, s’ha concentrat davant les portes del Consolat de Mar per presentar diverses demandes en favor de la igualtat en l’ús i la presència de la llengua catalana.

En primer lloc, han reclamat el reconeixement de la unitat i de la oficialitat de la llengua catalana, i la implementació de la reciprocitat de mitjans de comunicació en català. Les entitats consideren un dret que es puguin sintonitzar en tots els territoris de parla catalana els mitjans audiovisuals que empren aquesta llengua.

Enllaçats ha exigit que es reconeguin els drets lingüístics de les persones que parlen en català, que permetin als catalanoparlants viure plenament en català, i polítiques lingüístiques basades en l’equitat que permetin aconseguir que es normalitzin el coneixement i l’ús social de la llengua en tots els àmbits, i unes mateixes oportunitats independentment de l’origen social i lingüístic.

Els centres educatius han de garantir que els infants i joves siguin competents en català i puguin gaudir de les mateixes oportunitats sigui quina sigui la llengua inicial de cada un. Que el català, com a llengua pròpia del territori sigui la vehicular als centres.

En acabar l’acte, han lliurat al registre de la Conselleria de Presidència el manifest elaborat per totes les entitats d’arreu del domini lingüístic (Andorra, Franja de Ponent, Catalunya Nord –França–, l’Alguer –Sardenya–, Principat de Catalunya, País Valencià, Balears i Pitiüses).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid