Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esborrem la frontera
Vora un miler de persones es mobilitzen per esborrar la frontera entre el Nord i el Sud de l'Albera

Concentració al pas del Riumajor entre Costoja i Maçanet de Cabrenys per demanar la reobertura dels passos amb la Catalunya del Nord.

14/03/2021 Política

Sota el lema "Esborrem la Frontera", aquest diumenge 14 de març a les 11 del matí, dos mesos després que el pas  fos bloquejat per una barrera de blocs de formigó, gairebé un miler de persones s'han concentrat al pas del Riumajor. El Col·lectiu per l’obertura dels passos que ha convocat la mobilització, format per entitats del nord i sud, ha llançat la crida pel restabliment de la lliure circulació entre Costoja i Maçanet de Cabrenys.

A l'acte, han participat més d'una vintena d'alcaldes de la Catalunya del Nord i del Principat dels pobles transfronterers de l'Alt Empordà i el Vallespir i han denunciat el tancament dels passos, que consideren "un escàndol" perquè està afectant greument a la vida del territori. Han remarcat que s'uniran per eliminar les fronteres que es van marcar en el Tractat dels Pirineus.

El batlle de Prats de Molló i president de la Comunitat de Comunes de l'Alt Vallespir, Claudi Ferrer, ha recordat en la seva intervenció la situació dels presos polítics independentistes i els exiliats i ha anunciat que els alcaldes nord-catalans treballen per signar conjuntament un manifest contra la repressió.

La batllessa dels Banys d'Arles, Maria Costa, ha molt crítica, després de fer una defensa "la nostra terra, el nostre país, la nostra llengua i el nostre futur", ha denunciat la monarquia espanyola. "L’estat francès ha volgut donar una penyora a l’estat espanyol: la pesta borbònica".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid