1938- Cheng Benhua és afusellada

1938 Cheng Benhua és afusellada

03/06/1938 Tal dia com avui

El 3 de juny de 1938 Cheng Benhua és afusellada  (a la imatge somrient a la càmera moments abans de ser executada pels seus captors japonesos)

Cheng, va néixer el 1914 en el llogaret de Gaoxiang, comtat d'He a la província d'Anhui, a l'est de la Xina. Era intel·ligent, valenta i directa en la seva naturalesa. Mentre encara estava a l'escola secundària, es va unir a una organització local dels Escoltes, i va rebre un entrenament militar rigorós.

Quan va esclatar la Guerra entre xinesos i japonesos en 1937, Cheng va participar activament en el moviment nacional antijaponés de l'època. Més tard, es va casar amb el seu company recluta, Liu Zhiyi, i la parella es va unir a la Força d'Autodefensa de el Poble.

Al maig de 1938, les forces japoneses van ocupar la regió. Cheng va dirigir a altres soldats per lluitar contra l'enemic, però finalment van ser superats en nombre i capturats.

Segons el record d'un soldat japonès, anomenat Yamashita Koichi, les forces van capturar a diversos combatents xinesos al comtat, inclosa una dona xinesa, que va resultar ser Cheng.

Koichi va dir que les forces japoneses van intentar persuadir Cheng perquè es rendís, però la dona valenta simplement els va llançar una mirada despectiva.

En aquest moment, un corresponsal militar japonès va fer una foto de Cheng, que poc després va ser empresonat amb altres compatriotes.

Per desgràcia d'aquesta jove, acabat de començaria el seu calvari. En l'estada que va estar a la presó, va ser violada repetida vegades per un grup de japonesos. Després va ser enviada a el lloc d'execucions perquè presenciarà la mort dels seus companys. I una altra vegada violada.

Malgrat tot això, la jove guerrera, es va mantenir sencera. El seu esperit no va ser doblegat. Aquesta mirada i somriure desafiant, es va mantenir fins al moment de la seva mort. Tenia 24 anys.

És commemorada per una estàtua de cinc metres a Nanjing, lloc en si mateix d'una de les pitjors massacres de la guerra xino-japonesa.