Per la República
Més de 10.000 signatures en tres dies per demanar un govern independentista

En un manifest, l'Assemblea demana "sentit d'estat" a Esquerra Republicana, Junts i CUP-Guanyem.

26/02/2021 Política
El manifest "Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional" ja ha assolit les 10.000 adhesions en poc més de tres dies. Milers de persones han signat aquest document promogut per l'Assemblea que demana a les candidatures independentistes que "actuïn amb sentit d'estat i treballin per conformar un executiu independentista fort que es construeixi sobre una nova base".

El manifest assenyala que "només un govern de concentració nacional permetrà fer front als continus atacs de l'Estat espanyol en tots els fronts: judicial, polític, financer i de retallada de drets civils i socials". A més, es reconeix que "les estratègies per assolir la independència són diferents. Tanmateix, l'objectiu és comú i, per tant, cal que Esquerra Republicana, Junts i CUP-Guanyem cerquin els consensos necessaris i avantposin els interessos de país als de partit".

L'Assemblea vol fer valdre el 52% dels vots directes a candidatures independentistes a les eleccions del 14-F: "El poble ha complert; ara li toca als electes actuar en justa correspondència amb la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes".

Aquest manifest no només pot ser signat per particulars, sinó també per associacions i entitats. De fet, són diverses les que ja s'hi han adherit. Com per exemple: l'AMI, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, el Cercle Català de Negocis, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca o Anem X Feina.

Aquest manifest serà llegit per algunes de les entitats signants a la concentració que l'Assemblea farà aquest diumenge, 28 de febrer, a les 12 h a plaça Catalunya. Després, intervindrà la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie.

El manifest continuarà actiu per tal que s'hi puguin continuar adherint entitats i particulars.