Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-F
La CUP aposta per un control públic del sector cultural per garantir-hi l’accés universal i els drets laborals de les artistes.

Des d’Agramunt, Nogay Ndiaye, número dos de la CUP a la demarcació, i Dani Esqué, regidor de Tàrrega i número 11 de la llista, han donat suport explícit al sector de la cultura, un dels que més ha patit amb les restriccions de la pandèmia.

05/02/2021 Política

La CUP ha mostrat el seu suport al sector cultural, un dels que més ha patit amb les restriccions per frenar la propagació de la COVID19. Apunten que aquesta crisi al sector no ha sigut casual, ha estat l’estocada final d’un model cultural que menysté l’artista i els seus drets laborals i encarat a un sector molt petit de la societat.

La formació reclamen que s’ha d’entendre la cultura des d’una definició global que abraci la complexitat de la societat. Això és necessari per superar una oferta molts cops aïllant i lligada a la gent amb recursos.

Per altra banda denuncien les males pràctiques en relació a la contractació d’artistes, és per això que aposten per una gestió directa pública dels serveis i equipaments culturals.

Proposen el reconeixement de la cultura com a bé de primera necessitat i motor del progrés social i l’accés a la cultura com un dret social bàsic, universal i inalienable. També destinar un 2% del pressupost per a Cultura, la contractació directa del personal treballador dels centres culturals, eliminant els processos d’externalització i situar els equipaments i infraestructures culturals al servei de les noves relacions col·lectives i les classes populars.

Per tant, aposten per acabar amb un sector cultural privatitzat per fer una gestió pública d’un bé essencial, fer-lo accessible a tothom i garantir els drets de les treballadores.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid