Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pressupostos
L'OCB fa una crida als partits a sumar-se al recurs d'inconstitucionalitat contra els Pressupostos de l'Estat espanyol

L'entitat veu necessari alçar la veu contra l'incompliment reiterat de la Llei per part del govern espanyol

04/02/2021 Política

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha decidit sumar-se a la petició al Parlament de les Illes perquè aquest aprovi i presenti com a institució un recurs d'inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals de l'Estat ja que, una vegada més, no tenen en compte el REIB aprovat per compensar la insularitat.

Segons el president de l'OCB, Josep de Luis, «el maltractament històric que ens infringeix Madrid és flagrant però ara, a més, suposa un incompliment de la Llei, ja que no desplega el Règim Especial en un moment de crisi en què la insularitat i la doble insularitat generaran, més que mai, un conjunt de desavantatges per fer front a la recessió que provocarà la COVID19».

Per aquest motiu, l'OCB fa una crida als 59 Diputats del Parlament a unir-se i sumar esforços per defensar els interessos dels ciutadans de les Illes Balears per damunt de tot.

«És hora que l'Estat inverteixi al nostre territori el que li correspon i si no ho fa, en els pròxims mesos i anys ho notarem més que mai, perquè aquest menyspreu se sumarà als efectes de la nova crisi», ha assegurat De Luis, qui ha afegit que serà impossible fer un canvi de model i avançar cap a la diversificació «arrossegant un infrafinançament crònic que ens deixa amb només 175 euros per habitant, una xifra insultant molt per sota dels 257 euros de mitjana estatal».

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid