Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-F
Sabater: "Cal posar els 9.501 llits de la sanitat privada i concertada a disposició de la Sanitat Pública"

La candidatura proposa l’impuls d’una empresa farmacèutica pública per evitar l’especulació amb la salut

10/01/2021 Salut
Sabater: "Cal posar els 9.501 llits de la sanitat privada i concertada a disposició de la Sanitat Pública" Sabater: "Cal posar els 9.501 llits de la sanitat privada i concertada a disposició de la Sanitat Pública"

La CUP Un Nou Cicle Per Guanyar ha avisat en una roda de premsa avui que no es poden repetir els mateixos errors que durant la primera onada de la pandèmia provocada per la Covid 19 i ha instat a JxCat i ERC a posar els 9.501 llits d’hospital que actualment es troben en mans de la sanitat privada i concertada a disposició de la Sanitat Pública, de forma indefinida i sense compensació. La formació ha criticat que durant el mes de març, a Catalunya, només es van utilitzar un centenar de llits de la sanitat privada i concertada, amb un cost aproximat de 43.000€ per alta hospitalària de l’UCI,  mentre que la els hospitals públics es trobaven en una situació de desbordament i col·lapse, a més de tenir mancances de material com respiradors, mascaretes, proves PCR, etc. 

Per aquest motiu, la candidatura considera que és un moment clau per fer una aposta real per enfortir el sistema sanitari públic, amb més personal i serveis de propietat, de provisió i gestió 100% públics. 

En aquest sentit, insisteixen amb què és necessari reforçar l’àmbit de l’Atenció Primària per garantir la prevenció i la universalitat de l'atenció 100% pública, i posen sobre la taula una bateria de mesures per fer front a l’emergència sanitària com blindar i reforçar els CAP per maximitzar la resposta a la Covid 19, que fins ara ha estat centrada en hospitals i atenció telemàtica; l'obertura dels CAP els caps de setmana per descongestionar els altres dispositius en dies festius; garantir prou línies telefòniques als CAP, gratuïtes i accessibles per a tota la població; i finalment, habilitar dins dels CAP zones d’aïllament fàcilment controlables i que es puguin netejar separades de l’activitat habitual sense risc de contagi.

Per acabar, la formació ha tornat a plantejar l’impuls d’una empresa farmacèutica pública propietat de la Generalitat de Catalunya per tal de garantir la seguretat dels medicaments, acabar amb els desabastiments, reenfocar la investigació, millorar la transparència i afavorir el control dels preus dels medicaments. “La preocupació exclusiva de les farmacèutiques són els seus beneficis i no la salut de la població. El millor mecanisme que tenim actualment perquè no s'anteposi el lucre a la vida és precisament poder-nos dotar d'una empresa farmacèutica pública”, ha assegurat Dolors Sabater. 

Finalment, s’ha exigit al govern de la Generalitat que s’estabilitzin les plantilles de treballadores que s’han vist afectades i en situació de precarització a causa de les fórmules público-privades de consorcis i fundacions. 

Cal un front comú contra l’extrema dreta el proper 14-F

Per altra banda i sobre la decisió de la Junta Electoral Central de considerar VOX una força prioritària, els anticapitalistes consideren que no es pot permetre que es normalitzin organitzacions polítiques que aprofiten els moments de crisi per atiar la desconfiança, la intolerància i el malestar. En aquest sentit, lamenten la decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i confien amb què no acabi executant-se, ja que no entendrien que es fes una excepció per donar espai a una formació d’extrema dreta que propaga un discurs “d’odi, masclista i racista”. Per això, segueixen emplaçant a la responsabilitat col·lectiva dels partits i candidatures que participen a les eleccions del 14 de febrer, per sumar-se a un gran Pacte Nacional Antifeixista (PNA), que la formació ja va posar sobre la taula el passat mes de novembre. 

  1. Treballar en l’establiment d’unes línies vermelles comunes, d’un front antifeixista i popular, treballat colze a colze amb totes les organitzacions que estan defensant els drets fonamentals a peu de carrer i on aquestes tinguin un paper clau de control i fiscalització, amb el ferm compromís dels partits de defensar els drets fonamentals, per cristalitzar en un pacte que no només signifiqui un aturador de tendències feixistes, sinó també de les causes que propicien el seu augment. 

  2. Creació d’un Pacte Nacional Antifeixista des d’un treball comú del conjunt d’organitzacions feministes, antifeixistes, antiracistes i de defensa d’una vida digna, com a garants de la defensa dels valors i drets universals.

  3. Establiment d’un codi deontològic per representants polítics des del Pacte Nacional Antifeixista, que sigui vinculant per aquelles organitzacions polítiques que s’hi adhereixin. 

  4. Establir un mecanisme de control de campanya per part d'organitzacions de defensa dels Drets Humans, per garantir que el racisme, la xenofòbia, el masclisme i altres formes d’odi i vulneració dels drets humans siguin utilitzades com a eines electorals

  5. Pactar un espai a mitjans per organitzacions de defensa d’una vida digne que sigui igual o superior del que disposa i disposarà VOX per tal de difondre i contrarrestar el seu discurs.

  6. Treballar al Pacte Nacional Antifeixista una línies comunes que serveixin per implicar també a les institucions públiques en la lluita contra l’extrema dreta. 

  7. Consolidar a mig termini aquest espai de lluites comunes i compartides a través de la promoció d’una trobada amb col·lectius que lluiten per una vida digne (antifeixistes, antiracistes, feministes, defensa de l’habitatge,...), on treballar col·lectivament per combatre les causes del feixisme des de l'arrel. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid