Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
La ‘Festa de la Infantesa’ ompli les xarxes socials de música, il·lusió, alegria i color en una sisena edició marcada per la Covid-19
15/01/2021 Cultura
La Festa de la Infantesa 2021, organitzada per la Societat Coral el Micalet i que protagonitzen les Magues de Gener, ha omplit les xarxes socials de música, il·lusió, alegria i color en una sisena edició que ha estat marcada per la Covid-19 i que ha condicionat la celebració d'aquesta expressió cívica, festiva i multicultural, destinada als xiquets i xiquetes.

La societat musical, davant la impossibilitat de celebrar la tradicional cavalcada el passat dia 10 a causa de la crisi sanitària, va optar per convocar a la ciutadania, i especialment a la infància, a participar de manera virtual en les diverses activitats culturals que s'han anat desenvolupant en les últimes setmanes. Aquestes accions en Facebook, Twitter i Instagram (@maguesdegener) han aconseguit un total de 88.000 visualitzacions i 25.000 interaccions, la qual cosa ha suposat un notable increment en el trànsit dels mitjans socials de l'associació. 

Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, ha assegurat que “aquesta edició telemàtica ha estat un èxit i estem molt satisfets d'haver pogut concitar un acolliment tan calorós i emocionant”. Pardiñas subratlla que “l'avaluació és molt positiva perquè s'han desenvolupat iniciatives interessants que incorporarem en pròximes edicions, encara que esperem que amb el coronavirus ja erradicat”.

Per la seua part, Cristina Escrivà, coordinadora del projecte i membre de la junta directiva de la societat musical, indica que “la Festa de la Infantesa ha hagut de reinventar-se enguany amb un nou format i accions diverses que, davant la resposta obtinguda, han arribat per a quedar-se”. Escrivà considera que “volem convertir el contratemps de no poder celebrar la cavalcada en una oportunitat que ajude a consolidar, més encara, un projecte altruista, inclusiu i solidari amb la infància”. Les Magues de Gener en aquesta sisena edició han sigut la periodista i exdiputada, Llum Quiñonero (Llibertat); la regidora delegada d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Pobles de València i Espai Públic de l'Ajuntament de València, Lucia Beamud (Igualtat); i la fotògrafa i activista, Concha Martínez (Fraternitat-Sororitat). 

Cartes a la infància
Les magues han enviat en aquests dies nombroses cartes per correu electrònic a la infància juntament amb un retallable de papiroflèxia (els pares havien d'enviar a l'adreça festadelainfantesa@gmail el nom de la xiqueta o xiquet i el correu al qual havia de remetre's); i van gravar els seus missatges amb les seues varetes màgiques rematades amb un cor.

En els vídeos, han desitjat pau, amor i cultura, han fet una crida per la salut, l'alegria i han posat de manifest la responsabilitat, la solidaritat i l'empatia que han fet gala les xiquetes i xiquets en relació amb els seus pares, familiars i companys. Les Magues de Gener han destacat que són els vertaders protagonistes de la Festa de la Infantesa, que el futur és seu i els han convidat a transitar eixe camí mirant pels que ens envolten, des de l'amistat i compartint somriures.

Així mateix, el Micalet ha publicat els llibres Cançons laiques 1 i 2 que inclouen dos discos amb diverses cançons infantils interpretades pel Grup Instrumental Giner, Grup de Cambra Marxant i la Colla de dolçaines i tabals del Micalet, i gravades expressament per a la Festa de la Infantesa, que farà una selecció de temes per enviar gratuïtament a col·legis públics d'Alacant, Castelló i València; l'actuació de la acordeonista francesa Clara Moreau i va realitzar una exposició retrospectiva amb fotografies, il·lustracions, partitures i personatges dels sis anys de la Festa de la Infantesa, que es va poder visitar fins al diumenge passat, entre altres accions.

Declarada d'Utilitat Pública
El Micalet, una societat musical fundada l'any 1893, va ser declarada d'Utilitat Pública en 1978 i es configura com un espai de referència per la seua important activitat educativa i cultural, així com pel seu paper en l'articulació de la societat civil valenciana. L'entitat, sense ànim de lucre, compta amb la Escola de Música Matilde Salvador, d'ensenyaments no reglats, i el centre autoritzat Institut Musical Giner on s'imparteixen estudis oficials d'Ensenyament Elemental i Professional.

L'entitat és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), un gran moviment associatiu al qual aporta una dilatada història i el gran patrimoni musical que atresora des de fa 127 anys.

DOCUMENTACIÓ

– 
El Micalet

– Facebook. Festa de la Infantesa. Magues de Gener

– Twitter. Festa de la Infantesa. Magues de Gener

– Instagram. Festa de la Infantesa. Magues de Gener
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid