Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
Ha mort Montserrat Munté, d'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura
31/01/2021 Drets i Llibertats

Avui s'ha conegut la notícia de la mort de Montserrat Munté, coneguda membre de l'associació ecumènica Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura, vinculada a l'ACAT.

Els orígens de l'ACAT provenen de la dècada dels setanta, quan un pastor protestant italià, Tullio Vinay, va promoure una crida en entorns cristians per denunciar les tortures que l'exèrcit nord-americà practicava al Vietnam.

Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura està vinculada a l'ACAT, una organització internacional no governamental i ecumènica present a trenta països, que a l'estat espanyol té la seu a Barcelona.

En el marc de la lluita d'aquest col·lectiu cristià contra la tortura i en defensa dels drets humans arreu del món, en suport i solidaritat a les víctimes, Montserrat Munté va prendre contacte amb els independentistes detinguts en l'Operació Garzón el 1992. Va participar en nombrosos actes i gestions per fer possible que la denúncia de les tortures patides pels independentistes superés la censura i el bloqueig existents. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid