LLUITA INSTITUCIONAL
Guanyem Girona reclama que s’avanci en la construcció del pont que ha d’unir el carrer del Carme amb Montilivi

· Lamenten que Madrenas anunciés que es donava “llum verda” al projecte abans de les eleccions municipals però adverteixen que “en dos anys no s’ha fet res”

· El regidor Pere Albertí repassa els projectes relacionats amb els ponts i passeres de l’Onyar i destaca que “al govern se li acumula la feina”

13/01/2021 Política
Pere Albertí, regidor de Guanyem Girona Pere Albertí, regidor de Guanyem Girona

L’Ajuntament de Girona ha anunciat que es repararà la passera que uneix Mas Ramada i la Creueta. Des de Guanyem Girona ho han celebrat però han ressaltat que es tracta d’un projecte “de mínims” i que els veïns “fa anys que ho exigeixen”. En aquest sentit, el regidor de la formació municipalista Pere Albertí ha repassat en un fil a Twitter l’estat dels diversos ponts i passeres a la part sud de l’Onyar al seu pas per Girona. Així, Albertí ha reivindicat que s’activi l’estudi per crear un pont que uneixi el carrer del Carme amb Montilivi, un projecte llargament reivindicat per les veïnes i veïns a ambdues lleres del riu. Sobre el pont, Albertí ha recordat que el gener de 2019, pocs mesos abans de les eleccions municipals, l’alcaldessa Marta Madrenas va anunciar que donava “llum verda” a l’obra. Tanmateix, des de Guanyem adverteixen que més de dos anys després no s’ha avançat. Al fil, Albertí assenyala que aquest projecte va comptar amb una partida pressupostària pels anys 2018 i 2019 però que no es van arribar a executar mai.

De la mateixa manera, Albertí ha advertit que la zona del Carme-Vista Alegre té un altre projecte aturat: la reforma del pont de l’Areny. El regidor de Guanyem també ha recordat que aquesta obra ha figurat als pressupostos dels dos últims anys però que tampoc s’ha arribat a mobilitzar mai la partida. En aquest sentit, Albertí ha declarat que s’evidencia una “dificultat evident per part del govern a l’hora de gestionar les inversions a la ciutat”. El regidor gironí ha recordat que l’any 2019 van quedar més de 3 milions d’euros en inversions previstes als barris, una situació que Guanyem Girona ja ha denunciat amb anterioritat.

Finalment, Albertí també ha assenyalat que els veïns d’aquesta zona de la ciutat han perdut la passera de la Font del Rei, tancada el passat desembre per problemes estructurals i sense data prevista de reobertura.

Des de Guanyem assenyalen que al govern se li acumula la feina amb els barris de les ribes de l’Onyar al sud de la ciutat: “Després d’anys de promeses incomplertes creiem que és hora que el govern executi i que faci passes reals per millorar la mobilitat de la gent de la zona”, ha declarat Albertí.