Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sahara Occidebtal
Augmenta la tensió després de la intervenció militar marroquina contra les protestes civils a Guerguerat

«Ordres especials aplanen cases de sahrauís. Desenes de joves han estat arrestats, maltractats i torturats per les forces d'ocupació marroquines en campanyes d'arrest a gran escala. Marroc està violant el dret internacional humanitari. La missió de l'ONU va preferir callar », ha publicat l'organització de Drets Humans Equipe Media.

16/11/2020 Internacional

A més, s'han adonat de manifestacions i protestes a Aaiun, capital de Sàhara Occidental sota control marroquí d'activistes que han exhibit banderes de la República Àrab Sahrauí Democràtica i han expressat el seu suport a la decisió de el Front Polisario de donar per trencat l'alto el foc vigent des de 1991 .

En resposta, les forces de seguretat han respost amb «contundència» i han detingut el menys a set joves, segons Equipe Media. La de dissabte va ser la segona jornada consecutiva de mobilitzacions a Aaiun.

Aquest diumenge, l'Exèrcit d'Alliberament Popular Sahrauí (ELPS) va continuar, per tercer dia consecutiu, els seus atacs i bombardeig concentrat sobre posicions i atrinxeraments dels soldats de l'exèrcit d'ocupació marroquina al llarg de l' mur, tot i els sobrevols dels seus avions de guerra i les respostes esporàdiques de la seva artilleria, segons informa Sahara Press Service en el tercer dia de confrontació.

Divendres Marroc va llançar una operació militar a la zona de Guerguerat, fronterera amb Mauritània, després de les protestes civils sahrauís i «provocacions» atribuïdes des de Rabat a el Front Polisario.

El Front Polisario considera aquesta acció com una violació de l'alto el foc de 1991 que dóna per trencat com a conseqüència i per això ha llançat diversos atacs contra llocs militars marroquins situats al llarg de el mur de separació construït pel Marroc.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid