Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No tenim rei
Continuen els actes de protesta contra la presència del rei a Barcelona

Després de la cremada popular de fotografies de Felip VI d'aquest dijous, avui continuen els actes de protesta contra la presència del rei a Barcelona

09/10/2020 Política
Aquest divendres, entitats de la societat civil, sindicats i partits independentistes han convocat actes de protesta amb motiu de la visita anunciada demà pel rei Felip VI a Barcelona amb motiu del lliurament de premis de la Barcelona New Economic Week, la primera incursió que fa a Catalunya des que el seu pare va fugir als Emirats Àrabs. La mobilització principal, convocada conjuntament, serà aquest matí a les deu  en una cadena humana, dividida en nou trams per evitar aglomeracions i complir les mesures sanitàries, entre l’estació de França, on es farà l’acte del rei, i el monument a Colom. L’acció vol deixar clar, segons l’ANC, que Felip VI “no és benvingut” i que “Catalunya no té rei”. “No hi ha cap diferència entre venir l’1-O o el 9-O”, lamenta Òmnium, després que el govern espanyol aturés fa uns dies una altra visita reial coincidint amb un acte dels jutges. L’entitat vol denunciar la “impunitat” dels Borbons.

L’acció s'iniciarà de manera coordinada en diversos punts. Els participants hauran de repartir-se entre nou trams, per tal d’evitar aglomeracions i poder complir amb les mesures sanitàries i de seguretat derivades de la Covid. En funció del districte de la ciutat on visquin els participants, els trams són els següents: del Monument a Colom al carrer del Parc, pels del districte de Ciutat Vella i per a tota la gent de fora de Barcelona; del carrer del Parc a plaça Medinaceli pels veïns d’Horta-Guinardó; de Medinaceli fins al carrer de Boltres pels de Sarrià-Sant Gervasi; del carrer de Boltres fins al carrer de la Plata pels de Gràcia; del carrer de la Plata a Via Laietana pels de Nou Barris; de Via Laietana a Pla de Palau pels veïns de Sant Andreu; fins al carrer de Rera Palau pels de Les Corts; d’aquí fins al carrer Comerç pels veïns de Sants-Montjuïc, i l’últim tram serà entre Comerç i el Passeig Picasso, pels veïns de l’Eixample.

  • Del Monument a Colom al carrer del Parc: Ciutat Vella i tota la gent de fora de Barcelona.
  • Del carrer del Parc a plaça Medinaceli: Horta – Guinardó.
  • De Medinaceli fins al carrer de Boltres: Sarrià-Sant Gervasi.
  • Del carrer de Boltres fins al carrer de la Plata: Gràcia.
  • Del carrer de la Plata a Via Laietana: Nou Barris i Sant Martí.
  • De Via Laietana a Pla de Palau: Sant Andreu.
  • De pla de Palau (Nord) fins Rera Palau: Les Corts.
  • De carrer Rere Palau fins al carrer Comerç: Sants-Montjuïc.
  • Entre Comerç i el Passeig Picasso: Eixampl


Les entitats i partits que convoquen la gran cadena humana són l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Associació de Municipis per la Independència (AMI), JxCat, ERC, CUP, Poble Lliure, Demòcrates, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, IAC, Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN, Drets, Unió de Pagesos i MÉS.

Per la seva banda, el CDR han convocat al Born

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid