Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-O, Res a celebrar
L'antifeixisme es mobilitza a Benimaclet, Barcelona i altres indrets de la nació

Mentre punxen de nou les manifestacions d'extrema dreta

13/10/2020 Drets i Llibertats

El veïnat de Benimaclet de València des del mig dia fins les 18 hores d'aquest dilluns ha realitzat un conjunt d'activitats lúdiques que ha finalitzat amb una nombrosa concentració acompanyada del rèpic de cassoles, i pancartes amb lemes com "No passaran"; 'Fora nazis"; "Fexistes fora del barri" i "Benimaclet lliure d'odi".

Aquesta iniciativa veïnal sota el nom "Benimaclet lliure d’odi/12.O:res a celebrar" que també ha impulsat el manifest "Benimaclet lliure d’odi" ha comptat amb el suport d'entitats i moviments populars de populars del País València com a resposta a la marxa de torxes que havia convocat la formació ultradretana Espanya 2000. Una manifestació que només ha aplegat unes 50 persones i que ha hagut de ser protegida per un enorme dispositiu policial.

No és la primera vegada que el veïnat de Benimaclet es mobilitza contra l'extrema dreta i sempre que ho fa compta amb un ampli suport popular.

A Barcelona, "Som Antifeixistes" sota el lema “l’antifeixisme és cosa de totes”, havia convocat una manifestació pels carrers del districte Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. La marxa ha aplegat més d'un miler de persones. Un dels moments de més tensió de la mobilització ha estat quan els manifestant s'han apropat a la seu de VOX Barcelona.

En un altre indret del districte, l'entitat d'extrema dreta "Los Artós" havien convocat una marxa en cotxes per anar  fins al monument a Colom i participar en les ofrenes florals, però l’assistència ha estat minsa. 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid