Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
OCCITÀNIA
Atac islamista a Occitània amb tres morts, entre ells una dona decapitada, a Niça

Avui s'han produït dos atacs gihadistes a Occitània, un a Niça i un altre a Avinyó. L'islamisme turc s'ha mostrat furiós amb una portada publicada ahir per la revista Charlie Hebdo on es ridiculitza el president Erdogan.

29/10/2020 Internacional

Almenys tres persones han mort avui (i diverses han resultat ferides) durant un atac amb arma blanca perpetrat al costat d'una església de la ciutat de Niça, a Provença.  Un dels morts és el capellà de l'església de la Mare de Déu de Niça, un temple neogòtic situat en ple centre de la ciutat. L'altra víctima mortal és una dona que hauria estat decapitada. El tercer mort, que en un primer moment ha aconseguit escapar i refugiar-se en un bar pròxim després d'haver estat greument ferit, ha mort més tard.


Es tracta del tercer atac gihadista en només quatre setmanes a l'Estat francès. El 25 de setembre passat, un pakistanès refugiat a París va atacar amb ganivets i va intentar assassinar a diverses persones a les portes de l'antiga redacció del setmanari Charlie Hebdo. El 16 d'octubre, un gihadista va decapitar a un professor a la porta del seu institut , a Conflans-Sant-Honorine. També avui al matí, un individu ha estat abatut a Avinyó (Occitània) per la policia quan els atacava al crit de "Al·là és gran". 


D'altra banda la Fiscalia General d'Ankara (Turquia) ha iniciat una investigació sobre la portada del número de la revista satírica francesa Charlie Hebdo publicat ahir, en la qual apareix una caricatura de el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan.  Alts càrrecs de Turquia han criticat aquesta última portada de Charlie Hebdo; per exemple, el viceministre de Cultura i Turisme turc, Serdar Cam, ha qualificat als seus creadors com "bastards" i "fills de gossa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid