Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Sumem Banyoles proposa la creació de zones i carrers escolars per garantir la seguretat als entorns dels centres d'educatius

La formació ha realitzat una anàlisi que evidencia les mancances en matèria de mobilitat que hi ha als carrers propers a les escoles i instituts

14/09/2020 Educació

Sumem Banyoles proposa la creació de Carrers Escolars i Zones Escolars per tal de garantir la seguretat als entorns dels centres educatius. De cara a l’inici de curs, el proper dilluns 14 de setembre, la formació ha realitzat una anàlisi detallada dels límits de velocitat i de les mesures de pacificació del trànsit i ha detectat un seguit de mancances com és el fet que el límit de velocitat als carrers propers o adjacents als centres educatius sigui de 50 km/h i no de 30 km/h o 20 km/h o que no hi hagi elements dissuasius a tot l’entorn més enllà de senyals de trànsit o ressalts a les proximitats de les portes d’accés als centres.

Per això Sumem Banyoles demana una estratègia unitària i la implementació de mesures urgents que permetin donar solucions eficients i reals pel que fa a la mobilitat als carrers adjacents dels centres educatius de Banyoles. En aquest sentit, defensa que els carrers i zones escolars permetrien als conductors extremar les precaucions i l’atenció en la conducció gràcies a l’augment de les mesures de pacificació del trànsit com podria ser la senyalització vertical i horitzontal.

D’altres mesures proposades són la limitació de la velocitat als 30 km/h en el cas de la zona escolar i dels 20 km/h als carrers escolars, elements reductors de la velocitat i elements de protecció com ara pilones o tanques. La formació ha elaborat un estudi on especifica quines vies haurien de ser catalogades com a Zona Escolar i quins com a Carrers Escolars (veure document annex).

Després d’analitzar els carrers propers als centres educatius de Banyoles, Sumem Banyoles alerta que no hi ha un patró comú de mesures de pacificació als carrers adjacents pel que fa als límits de velocitat, la senyalització i els elements de protecció. Si n’hi hagués, diu, els conductors reconeixerien més ràpida i fàcilment que estan entrant en una zona amb un centre educatiu proper.

Per això, per tal de millorar la comoditat i seguretat d’infants i joves que es desplacen per anar a l’escola o l’institut, Sumem Banyoles exigeix mesures de trànsit pacificat a través d’una senyalització correcta que permeti als conductors prendre consciència de la zona on es troben. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid