Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Inhabilitació
Poble Lliure reitera el seu compromís de construir un nou rumb compartit cap a la ruptura democràtica

La resposta exigua acordada per ERC i JxCat tampoc no fa res més que confirmar el que fa temps que denunciem: "la desorientació estratègica de l'independentisme, subsumit a les dinàmiques electorals i a la lògica partidista, deixa el moviment popular sense rumb i als límits del naufragi".

30/09/2020 Política

Davant la inhabilitació del MH President Quim Torra, Poble Lliure (PL) reitera el seu compromís per sortir de l'actual atzucac i ens posem a disposició del conjunt de forces polítiques i socials, per tal de construir un nou rumb compartit cap a la ruptura democràtica per la independència.

Per a  PL, "la inhabilitació del MH President Quim Torra per part de la justícia espanyola és una nova prova del setge repressiu del règim contra l'independentisme i una nova demostració dels límits de les institucions autonòmiques sota ocupació espanyola. Res de nou: l'autonomia catalana és una administració regional del Regne d'Espanya que està totalment controlada pels aparells polítics i repressius de l'Estat".

L'organització independentista, considera que "els darrers temps amb la gestió de la crisi de la covid-19, el marge de maniobra de les autonomies és cada cop més estret i fiscalitzat pel govern central de Madrid.

Critica la resposta exigua acordada pels dos partits del govern català (ERC i JxCat) tampoc no fa res més que confirmar el que fa temps que denuncia: "la desorientació estratègica de l'independentisme, subsumit a les dinàmiques electorals i a la lògica partidista, deixa el moviment popular sense rumb i als límits del naufragi".

Tot i així,  remarca que "les condicions subjectives continuen essent favorables a mantenir el pols amb l'Estat, sostenint la mobilització i l'organització popular als diferents espais de masses de l'independentisme. Però fins que no disposem d'un lideratge col·lectiu que vulgui preparar les condicions objectives, és a dir, les eines organitzatives, institucionals i de relacions internacionals, no tindrem manera de canalitzar tota la força social de què disposem, com tampoc d'incrementar-la".

Tot plegat, considera que és "l'enèsima constatació d'aquesta situació d'estancament polític ha sigut, no tan sols l'acatament de la inhabilitació, sinó fins i tot la publicació del decret de substitució del President de la Generalitat al DOGC, abans que es fes efectiva la publicació al BOE per part del govern espanyol".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid