inhabilitaciˇ
La Intersindical-CSC demana la fi de la repressiˇ contra les institucions catalanes, davant la inhabilitaciˇ del MHP Quim Torra

Denuncia un nou episodi de repressió de les institucions catalanes en el marc d’una causa general contra l’independentisme del poder judicial espanyol, amb la connivència d’altres agents polítics, econòmics i socials de l’Estat.

28/09/2020 PolÝtica

El sindicat republicà ha denunciat de nou la causa general contra l’independentisme i la politització d’un poder judicial espanyol que vulnera drets dels catalans i de les catalanes

La Intersindical-CSC, davant la inhabilitació sentenciada pel Suprem al MHP Quim Torra, denuncia un nou episodi de repressió de les institucions catalanes en el marc d’una causa general contra l’independentisme del poder judicial espanyol, amb la connivència d’altres agents polítics, econòmics i socials de l’Estat.

El sindicat republicà considerem del tot i inacceptable i antidemocràtica la inhabilitació de la màxima autoritat de Catalunya, el president de la Generalitat, per part del Suprem, un tribunal que ha demostrat que vulnera drets humans fonamentals (com el d’expressió, en aquest cas), tal i com denuncien organismes internacionals com el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU.

En aquest sentit, la Intersindical-CSC demana que el conflicte entre Catalunya i Espanya es resolgui per vies polítiques i democràtiques, i no judicials, amb el reconeixement i l’exercici efectiu del dret a l’autodeterminació i el respecte a tots els drets fonamentals de la ciutadania. El sindicat recorda que la repressió contra les institucions, les organitzacions i les persones, moltes d’elles treballadores, no aturarà la voluntat pacífica del poble català de llibertat i amnistia.

Per això considerem que cal donar una una resposta col·lectiva massiva i clara davant l’escapçament de les nostres institucions, i en aquest sentit donem suport a les iniciatives que de forma massiva i des del consens es duguin a terme.