Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP Tortosa hem presentat en roda de premsa les dues mocions que es debatran al pròxim Ple municipal del 5 d'octubre
29/09/2020 Política

En la primera moció demanem impulsar un sistema de tarifació social sobre els preus i taxes públiques municipals dels serveis, equipaments i activitats que presta l'Ajuntament de Tortosa. La situació de precarietat de moltes famílies d'una ciutat amb més d'un 20% d'exclusió social i una renda familiar anual per sota de la mitjana del país, s'ha vist i es veurà agreujada en els pròxims mesos per la crisi derivada de la Covid 19. Correm el risc que moltes famílies no tinguin accés a utilitzar determinats serveis públics, o que tinguin greus problemes per afrontar el pagament de determinades taxes. És per això que la CUP Tortosa vol introduir la tarificació social de preus i taxes perquè les persones paguin en funció de la seva renda.

La segona moció que presentem és en contra del transvasament aprovat per la Generalitat a la Conca de Barberà. La moció també demana la dissolució del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i insta a l'Ajuntament de Tortosa a presentar al·legacions al nou Pla Hidrològic. La CUP portem aquesta la moció a tots els ajuntaments de l'Ebre on tenim representació després que tombessin la Proposta de Resolució que vàrem presentar en la mateixa línia al debat de política general del Parlament de Catalunya amb els vots en contra de PP, PSOE, Cs, JxCat i ERC.

Pel que fa al punt de precs i preguntes del ple, la CUP preguntarem a l'equip de govern sobre quantes multes s'han posat a bancs o grans tenidors d'habitatges buits d'acord amb l'acord del Ple municipal de febrer de 2014, quines mesures s'han pres per eliminar el glifosat de la ciutat i quina intenció té el govern quant a la gestió de la gossera municipal, tenint en compte que el contracte de gestió actual finalitza a principis de 2021.

Finalment, hem volgut aprofitar la roda de premsa per mostra el nostre suport a la iniciativa que la PAH ens ha fet arribar a tots els grups polítics per a exigir al govern de l'Estat que aprovi un Decret Llei que suposi una moratòria real als desnonaments, que s'han vist agreujats per la situació de crisi actual. Per això des de la CUP Tortosa volem donar suport públicament a la iniciativa i exigim al govern espanyol una moratòria de tots els desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat fins al 31 de desembre de 2021. També fem una crida a tots els grups polítics tortosins a donar suport a la iniciativa.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid