Infraestructures
La CUP Mollet alerta de l'augment d'atropellaments mortals a la línia R3 de RENFE
23/09/2020 Política

La CUP Mollet ha alertat aquesta setmana de l’augment d’atropellaments mortals que s’estan registrat a les vies de la línia R3 de trens de rodalies de L’Hospitalet a Puigcerdà.

L’assemblea molletana, ha recordat que en només dos dies s’han produït dos atropellaments mortals al tram entre les estacions de Mollet-Sta Rosa i Parets del Vallès.

En aquest sentit, Txus Carrasco, portaveu de la CUP Mollet ha denunciat que “ADIF està incomplint la seva responsabilitat de garantir la seguretat i el manteniment dels passos i les vies que travessen el tram urbà del municipi”.

“Entenem que aquest és un tema delicat sobre el que sovint hi ha un tractament on priva la discreció, però les administracions no poden seguir mirar cap a una altra banda quan es cronifica, com sembla que està passant, i s’han d’exigir responsabilitats perquè per davant de tot el més important és la seguretat de les persones”, ha assenyalat Carrasco.

Pel portaveu cupaire “més enllà que no es pugui descartar alguna actitud temerària, no podem mirar cap a una altra banda davant d’aquest continuat degoteig de víctimes mortals, quan una part important de les tanques de seguretat estan trencades o directament han desaparegut i fa molt de temps que no es reparen i els passos estan molt antiquats i no tanquen d’una manera suficientment segura”.

Per a Carrasco, “cal actuar de manera urgent, ni que sigui de manera provisional ,per aturar aquests accidents. Les administracions han de triar entre el dilema entre inversions o accidents i sembla que ja fa temps que ho han fet, perquè la darrera responsabilitat d’aquestes morts rau en la congelació de la solució definitiva prioritària, el projecte de soterrament intraurbà d’aquestes vies al seu pas per Mollet i Parets”.

La CUP Mollet ha entrat a ADIF, la Gerència de Rodalies de la Conselleria de Territori del Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Mollet un escrit reclamant la urgència d’una solució definitiva davant aquest degoteig d’accidents amb víctimes mortals.