GIRONA
L'independentisme es mobilitza a Girona durant la Diada

L'independentisme es mobilitza a Girona durant la Diada amb dos actes principals: un convocat al matí per l'esquerra independendentista i un altre a la tarda convocat per l'ANC. L'esquerra independentista ha convocat un acte polític (i una manifestació) que tindran lloc a les 11 al passeig de la Copa, sota el lema "Als Països Catalans hi ha una altra manera de viure: Independència, Socialisme i Feminisme" i L'ANC convoca un acte a les 18:00 davant de l'estació de tren de Girona.

09/09/2020 Política

L'independentisme es mobilitza a Girona durant la Diada amb dos actes principals: un convocat al matí per l'esquerra independendentista i un altre a la tarda per l'ANC.

Acte de l'esquerra independentista

L'esquerra independentista gironina no ha volgut renunciar a la mobilització popular amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre malgrat les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu les diferents organitzacions han convocat un acte polític i una manifestació que tindran lloc el mateix dia 11 a les 11 al passeig de la Copa, sota el lema "Als Països Catalans hi ha una altra manera de viure: Independència, Socialisme i Feminisme".

L'acte polític comptarà amb diferents intervencions de les entitats convocants, així com un parlament a càrrec de la diputada cupaire Natàlia Sànchez. Posteriorment sortirà una manifestació que recorrerà diversos carrers i que s'acabarà a la plaça del Vi, on hi ha prevista la celebració del tradicional acte unitari "L'Onze a les Dotze". Els organitzadors han previst mesures preventives de seguretat i higiene, i han demanat responsabilitat a les persones assistents a l'hora de seguir les recomanacions amb motiu de la Covid-19.

En el manifest que han acordat els convocants es destaca que "la pandèmia i l'actuació del govern espanyol han evidenciat un any més la voluntat centralitzadora de l'Estat espanyol i la seva incapacitat de construir alternatives a l'Ibex35, independentment de qui el governi", i s'interpel·la les gironines I els gironins perquè "ajudin a construir una eina institucional potent que trenqui amb el règim del 78 i situï la majoria social d'aquest país com el vector de canvi i d'emancipació". "Cal recuperar sobirania parlamentària, política i econòmica i demostrar que hi ha una altra manera de viure", conclouen.

Les organitzacions que convoquen els actes són la CUP, Arran, Poble Lliure, La Forja, Endavant, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la Coordinadora Obrera Sindical, el Casal Independentista El Forn, la Intersindical-CSC, i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

 

Acte de l'ANC

D'altra banda l'ANC ha convocat un acte que serà a la tarda a la Plaça d'Espanya, davant de l'estació d'ADIF/RENFE i amb el lema 'Per unes infraestructures eficients, Independència!'. El participants a l'acte s'han d'incriure prèviament (encara queden places per la concentració).

L'aforament és limitat i la inscripció es fa per rigoròs ordre a través d'aquesta web (cliqueu a l'enllaç). L'acte s'iniciarà a les 18:00 de la tarda i acabarà cap a les 19:30. Es farà connexió amb l'acte central a les 18:30.Els accessos al recinte s'obriran a les 17:14.