Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per a la República
L’Assemblea insta partits i entitats independentistes a reunir-se urgentment per pactar un pla polític més enllà de les mobilitzacions

L'Assemblea Nacional Catalana reclama als partits independentistes una reunió per tal d’acordar un pla polític consensuat que vagi més enllà de les mobilitzacions per als propers mesos, just quan la presidència de la Generalitat de Catalunya torna a ser en el punt de mira d’un tribunal espanyol. Per això, l’Assemblea proposa una cimera que aplegui partits i entitats independentistes per tractar com respondre a la probable inhabilitació del MHP Quim Torra, com encarar les properes eleccions i la taula de diàleg, i aclarir quin ha de ser el paper del Consell per la República Catalana.

19/09/2020 Política
L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat una proposta pública perquè l’independentisme torni a prendre la iniciativa, després de constatar la falta de consens per abordar uns mesos que l’entitat considera de gran importància. L’Assemblea demana que la reunió se celebri urgentment, entre dilluns i dimecres que ve, i que abordi quatre punts fonamentals:  

1.    Què ha de fer l’independentisme en conjunt si l’Estat inhabilita el MHP Torra.

2.    En quines condicions s’han de celebrar les properes eleccions al Parlament de Catalunya i amb quins objectius.

3.    En quines condicions s’ha de reunir, si és que s’ha de reunir, la taula de diàleg amb el govern de l’Estat

4.    Quin paper ha de jugar el Consell per la República d’ara endavant

L’Assemblea ha ofert la seva seu nacional com a espai de trobada neutral per als partits i proposa també fer de relator de les reunions per tal que els compromisos que s’hi acordin siguin ferms i públics. 

Les raons que porten l’entitat a fer aquest pas es fonamenten en la incapacitat dels partits independentistes per pactar una estratègia comuna. “Volem expressar la nostra profunda preocupació per com els partits estan enfocant els propers sis mesos”, ha indicat el secretari nacional Adrià Alsina. David Fernàndez, vicepresident de l’Assemblea, ha denunciat que els partits segueixin amb la dinàmica “de dir algunes coses en privat i unes altres en públic”, i així justifica l’Assemblea la figura del relator en les converses. 

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha alertat que aquesta reunió d’alt nivell “és molt urgent”, per això proposen als partits i a l’altra gran entitat de la societat civil que la reunió es faci entre dilluns i dimecres. L’objectiu, segons ha explicat Paluzie, és crear un espai on tothom “pugui posar sobre la taula totes les seves discrepàncies i sortir-ne amb alguns punts en comú”. 

Finalment, el secretari nacional Jordi Ollé ha volgut cridar a canviar la dinàmica dels últims mesos i assolir acords basats en la confiança, “en la feina dels uns i els altres, una confiança que només es pot basar en acords concrets”. El coordinador de la comissió d'estratègia i discurs de l’Assemblea s’ha mostrat esperançat que “davant l’atac directe a la màxima institució del país, la presidència de la Generalitat, tots sabrem estar a l’alçada”. 
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid