Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge a Josep Antoni de Rubí i Boixadors

Homenatge independentista (ANC,JNC, CUP, ERC, JxCAT, President Puigdemont i els altres exiliats, Consell per la República) a Anvers a Josep Antoni de Rubí i Boixadors

11/09/2020 Política
Ahir es va fer un homenatge independentista (ANC,JNC, CUP, ERC, JxCAT, President Puigdemont i els altres exiliats, Consell per la República) a Anvers a Josep Antoni de Rubí i Boixadors.  Josep Antoni de Rubí va néixer a Barcelona l’any 1669, fou un important militar, nomenat capità de La Coronela de Barcelona, i posteriorment ajudant general de Carles III. El seu pare ja va ser un important militar que morí en el setge de Roses l’any 1663, per aquest motiu, Carles II atorgà Josep Antoni, el títol de Marques de Rubí. Després d’un gloriosa carrera militar, el 1713 fou nomenat Lloctinent (Virrei) del Regne de Mallorca. Un cop signat el tractat d’Utrecht, es negà a lliurar el regne de Mallorca a Felip V d’Espanya. Aixecà la Coronela de la Ciutat de Mallorca seguint l’organització militar de la de Barcelona i articulà l’enviament de queviures i subministraments a la Capital del Principat de Catalunya durant el Setge de 1713-1714. El marquès de Rubí comptava amb el suport de forces imperials i amb la presència d’alguns catalans que s’havien refugiat allí a causa de la derrota dels austriacistes del Principat de Catalunya. L’11 de juliol de 1715, després de la caiguda de Barcelona i la desfeta de la resistència a les illes, el Marquès de Rubí signà la capitulació, i abandonà l’illa per anar-se’n a Viena, on és nomenat Virrei de Sardenya, posteriorment fou nomenat Virrei de Nàpols i aconseguí convertir-se en Conseller d’Estat de l’Emperador Carles VI.

Els darrers anys de la seva vida, el Marquès de Rubí fou el Governador de la Fortalesa d’Anvers, als Països Baixos Austríacs. Morí a Brussel·les el 31 de desembre de 1740 i fou enterrat a la Fortalesa d’Anvers.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid