Medi ambient
El GOB alerta sobre els abocaments de fecals a la Badia de Pollença - Platja d'Albercutx

En els primers quinze dies de tenir en funcionament el formulari on-line de denúncies ambientals, el 30% de les denúncies corresponen a l'abocament d'aigǘes brutes a la Platja d'Albercutx - Badia de Pollença.

15/09/2020 Política

El 30% de les denúncies rebudes denuncien l'abocament d'aigües fecals. Sembla que és una queixa i denúncia reiterada per part del veïns a l'Ajuntament de Pollença sense que s'hagui solucionat el tema. Els veïns fins i tot han arribat a fer analítiques (agost 2020) en diversos punts de la badia i s'hi han detectat nivells d'E.coli superiors a 3.000UFC/100ml d'Escherichia coli (per damunt de 2.000 ja es considera l'aigua NO APTE per al bany). Els veïns es queixen que les olors són constants i que la turbidesa i contaminació de l'aigua afecta les espècies que hi viuen, especialment la posidònia. 

La situació fa anys que existeix però aquestes darreres setmanes s’ha agreujat a uns nivells inacceptables. Els veïns consideren que l'Ajuntament de Pollença, que n'és la administració responsable està perpetrant un delicte contra la salut pública ambiental. Per part del GOB es va activar el protocol de denúncia avisant a la Direcció General de Recursos Hídrics. En principi, però com que es tracta de la depuradora municipal és competència de l'Ajuntament i de la DG de Litoral per l'abocament. Tenim constància que la DG de Recursos Hídrics i Litoral estan en contacte per actuar sobre aquests fets i de que s'han enviat Agents de Medi Ambient per fer inspeccions i obrir expedient si escau, així com per recollir mostres d'aigua.