Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
Batet retira la paraula a Albert Botran per acusar el Congrés espanyol de censurar iniciatives sobre la monarquia

La piulada del diputat de la CUP Albert Botran, "Avui la Presidenta Batet m’ha tret la paraula. Precisament el que estava denunciant és que la Mesa del Congrés censura qualsevol cosa relativa a la Monarquia i la corrupció borbònica. Avui mateix hauríem d’estar debatent una moció nostra que la Mesa ha bloquejat. Una vergonya".

23/09/2020 Política

"Haig de parlar del que crec que haig de parlar en aquestes circumstàncies... fiscalitzar tots i cadascun dels delictes que pot haver comès la monarquia amb els diners de tots". Després d'aquestes paraules, la presidenta del Congrés espanyol, la socialista Meritxell Batet ha decidit llevar-li la paraula.

Botran criticava, "una vegada més", que la Mesa rebutgés la setmana passada la moció que la CUP havia registrat per al seu debat en el Ple d'aquest dimarts en la qual, entre altres qüestions, instava el Govern a retirar a Joan Carles I el títol de Rei honorífic arran de les presumptes irregularitats comeses per l'emèrit, entre elles les suposades donacions de l'Aràbia Saudita no declarades a Hisenda.

La Mesa que presideix Batet no ho va admetre argumentant que "per versar sobre matèria aliena a la competència del Govern" i va al·ludir, a més, els articles 56.3 i 65 de la Constitució, que refereixen a la inviolabilitat del Rei.

Botran constestava Batet "Això no té un altre nom que censura",  incidint que en ja són "onze o dotze" les ocasions en les quals l'òrgan rector del Congrés ha vetat iniciatives relatives a la Monarquia per ser aquest un assumpte tabú.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">🚫 Avui la Presidenta Batet m’ha tret la paraula. Precisament el que estava denunciant és que la Mesa del Congrés censura qualsevol cosa relativa a la Monarquia i la corrupció borbònica. Avui mateix hauríem d’estar debatent una moció nostra que la Mesa ha bloquejat. Una vergonya. <a href="https://t.co/SkAREeEwvP">pic.twitter.com/SkAREeEwvP</a></p>&mdash; Albert Botran Pahissa (@albertbotran) <a href="https://twitter.com/albertbotran/status/1308408252523216896?ref_src=twsrc%5Etfw">September 22, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid