Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Emergència climàtica
"Fridays for future" a Palma sota el lema "Justícia climàtica per sortir de la crisi"

El proper dia 27 de setembre farà un any de la manifestació i vaga pel clima organitzada arreu del Món, i també a Mallorca, pel moviment Fridays for Future. Enguant la convocatòria es trasllada al divendres 25, en format de concentració. La cita és a les 18h davant el Consolat de Mar.

24/09/2020 Territori
Fridays for future Mallorca, amb el suport de les entitats que conformam l'Aliança per a l'Emergència Climàtica a Mallorca, convoquen aquesta concentració en el marc d'una Acció Global pel Clima. El motiu d'aquesta convocatòria es tornar a visibilitzar i recordar que estam en una Emergència Climàtica que ha estat oblidada per les institucions i s'ha vist eclipsada per la crisi sanitària. Amb això no crecam el superposar la crisi climàtica per sobre la crisi sanitària, sinó al contrari, demanam que es tractin les dues crisis com el que són, una crisis.

Aquest any degut a la situació que es pateix arreu del món, la convocatòria porta el lema "Justícia Climàtica per sortir de les crisis". Doncs, sabem que actualment estam sofrint un canvi sense precedents degut a la pandèmia de la covid-19 que ha manifestat la vulnerabilitat del sistema sobre el que ens sustentam. L'emergència Climàtica ya era una evidència d'aquesta crisis sistèmica. La pandemia ens ha situat en un punt d'inflexió i en el que ara més que mai ens hi jugam el futur.

Formen l’Aliança per l'Emergència Climàtica: Amics de la Terra Mallorca, Attac, Confederació General del Treball (CGT Illes Balears), Entrepobles, Extinction Rebellion, Greenpeace, GOB-Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa, Joventut pel Clima - Fridays for Future Mallorca, Moviment Ecolocal Mallorquí - MEM, Plataforma Antiautopista, Som Energia, i Som Sindicalistes.

Ens enfrontem a un conjunt de canvis i depèn de nosaltres que avanci cap a models ecosocials, justs i democràtics:

Reivindicam un model de treball just i ecològicament sostenible.
Apostam per un model industrial de producció de proximitat i que tingui en compte el límits naturals del territori.
En aquesta situació han estat essencials les xarxes de suport mutu. Per això no concebim una recuperació econòmica que no respecti els drets humans i l'estat del medi ambient.
Recordam la importància del paper del sector primari per al sosteniment de la població. Per això reivindicam un model basat en la sobirania local.
El turisme ha mostrat la vulnerabilitat del sector i la seva reactivació no es pot fer si no es té en compte la realitat local i no es faci de manera ecològica i socialment justa.
La pandemia ha evidenciat la necessitat de blindar els serveis públics que són fonamentals per la població.
Hem d'estar alerta en aquesta transformació ja que no es pot dur a terme mitjançant falses solucions neoliberals que no miren pel sentit comú sinó per la preservació del sistema.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid