ESTATS UNITS
Un ultradretà mata dos manifestants antiracistes als Estats Units

El jove ultradretà va acudir armat amb un rifle de repetició a les protestes per l'afroamericà Jacob Blake, va disparar contra els manifestants que l'increpaven i després es va lliurar a la policia que va protegir-lo i no el va detenir fins l'endemà.

27/08/2020 Internacional
Kyle R., un jove ultradretà de 17 anys, ha estat detingut com a sospitós d'homicidi intencionat en primer grau per la mort de dos manifestants, de 26 i 36 anys, a Kenosha (Estats Units). La ciutat nord-americana vivia la seva tercera nit de protestes pel cas de l'afroamericà Jacob Blake, que va caure abatut per la policia i podria quedar paralític.

L'adolescent, d'Antioch, Illinois, a uns 25 km de la ciutat, s'havia desplaçat armat a Kenosha per participar en les contramanifestacions de dimarts. Va ser gravat amb un telèfon mòbil fugint dels manifestants. En el video es veu com cau a terra i, envoltat, comença a disparar, deixant dos morts i un ferit, de 36 anys, que s'està recuperant. Després es lliura a la policia. "Acabo de matar algú", se li sent dir en la gravació però no és detingut (va ser detingut l'endemà).

Segons els relats dels testimonis i les imatges de vídeo, la policia va deixar que el pistoler passés al costat d'ells i abandonés l'escena amb un rifle a l'espatlla i les mans en l'aire mentre els membres de la multitud cridaven que l'arrestessin perquè havia disparat contra persones. El sheriff David Beth va descriure l'escena com caòtica i d'alt estrès, unes condicions que, segons ell, poden causar una "visió de túnel" en els policies presents, el que podria explicar per a ell que els agents deixessin a Kyle R. marxar després passar el cordó policial.

Aquesta setmana han guanyat popularitat entre els 'americans pro-Trump' el matrimoni McCloskey (Mark and Patricia McCloskey) ciutadans d'extrema dreta que van sortir armats a 'defensar' les seves propietats enfront dels manifestants antiracistes. La parella és tan popular que ha arribat a fer un anunci demanant el vot per Donald Trump que es va emetre a la recent convenció del Partit Republicà.