Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTATS UNITS
Un ultradretà mata dos manifestants antiracistes als Estats Units

El jove ultradretà va acudir armat amb un rifle de repetició a les protestes per l'afroamericà Jacob Blake, va disparar contra els manifestants que l'increpaven i després es va lliurar a la policia que va protegir-lo i no el va detenir fins l'endemà.

27/08/2020 Internacional
Kyle R., un jove ultradretà de 17 anys, ha estat detingut com a sospitós d'homicidi intencionat en primer grau per la mort de dos manifestants, de 26 i 36 anys, a Kenosha (Estats Units). La ciutat nord-americana vivia la seva tercera nit de protestes pel cas de l'afroamericà Jacob Blake, que va caure abatut per la policia i podria quedar paralític.

L'adolescent, d'Antioch, Illinois, a uns 25 km de la ciutat, s'havia desplaçat armat a Kenosha per participar en les contramanifestacions de dimarts. Va ser gravat amb un telèfon mòbil fugint dels manifestants. En el video es veu com cau a terra i, envoltat, comença a disparar, deixant dos morts i un ferit, de 36 anys, que s'està recuperant. Després es lliura a la policia. "Acabo de matar algú", se li sent dir en la gravació però no és detingut (va ser detingut l'endemà).

Segons els relats dels testimonis i les imatges de vídeo, la policia va deixar que el pistoler passés al costat d'ells i abandonés l'escena amb un rifle a l'espatlla i les mans en l'aire mentre els membres de la multitud cridaven que l'arrestessin perquè havia disparat contra persones. El sheriff David Beth va descriure l'escena com caòtica i d'alt estrès, unes condicions que, segons ell, poden causar una "visió de túnel" en els policies presents, el que podria explicar per a ell que els agents deixessin a Kyle R. marxar després passar el cordó policial.

Aquesta setmana han guanyat popularitat entre els 'americans pro-Trump' el matrimoni McCloskey (Mark and Patricia McCloskey) ciutadans d'extrema dreta que van sortir armats a 'defensar' les seves propietats enfront dels manifestants antiracistes. La parella és tan popular que ha arribat a fer un anunci demanant el vot per Donald Trump que es va emetre a la recent convenció del Partit Republicà.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid